frida.bg
кожата

Кожата на лицето ви има нужда от един натурален продукт и той е …

Има едно специално етерично масло, което може да замести голяма част от козметиката ни за лице. То притежава супер силни антиейдж и хидратиращи свойства. Може да се каже, че е най-рядко срещаното етерично масло и надминава по качества всички останали растителни екстракти. Това уникално етерично масло, което можем да намерим и в биомагазините в България, се нарича  безсмъртниче. Билката, от която се извлиза този безценен екстракт се нарича още helichrysum и притежава жълти цветове, подобни на маргаритките, и прекрасен аромат.

Екстрактът от безсмъртниче може да се прилага директно върху кожата, дори и да имате раздразнения или акне. То притежава мощни регенеративни качества и бързо възобновява клетките по епидермиса. Също така подпомага естествената детоксикация на кожата и освобождаването й от токсини. Вижте още защо наричаме етеричното масло от безсмъртниче е най-добото масло за кожата!

Възобновяване

Безсмъртничето ще помогне на кожата ви да обнови клетките си много по-бързо, за да се радвате на свежа и сияйна кожа още на следващата сутрин. Също така етеричното масло ще помогне на кожата ви да заздравее много по-бързо ако има раздразнения, порязвания и други наранявания.

Антисептични  свойства

Безсмъртничето няма да позволи на раздразненията да се възпалят и да предизвикат инфекции. То може да се нанася директно върху кожата дори ако по нея има раздразнения. Безсмъртничето също така ще неутрализира бактериите, благодарение на силните си антибактериални свойства. Като по този начин ще я предпази от неприятните и причиняващи раздразнения бактерии.

Справя се с белезите

Екстрактът от безсмъртниче се използва за лечение на белези от порязвания, акне, стрии и други наранявания. То засилва клетъчното обновяване и образуването на нови клетки. Ако искате да използвате безсмъртничето за третиране на белези ще ви трябва около 5 мл базово масло, например зехтин, кокосово или бадемово масло. За третиране на белези от акне използвайте масло от жожоба. Добавете 5 капки екстракт от безсмъртниче към базовото масло и нанесете върху кожата с масажни движения или с памучен тампон. Безсмъртничето ще засили производството на колаген и еластин по естествен начин и скоро ще забележите, че белезите започват малко по малко да избледняват.

Мощни антиейдж свойства

Това е действието, с което екстрактът от безсмъртниче е най-известен. Безсмъртничето притежава наистина мощни противостареещи свойства. Освен, че подпомага естествената регенерация на епидермиса, в безсмъртничето се откриват и голямо количество антиоксиданти, които на свой ред я предпазват от вредното влияние на оксидативния стрес. По този начин това уникално масло ни помага да запазим кожата си млада и жизнена за много по-дълго време като едновременно я предпазва, защитава и възобновява!

За лице

За да започнете да използвате етеричното масло в грижата за кожата си ше ви трябва базово масло, например масло от шипки или нар. Добавете 10-20 капки масло от безсмъртние в 15 мл базово масло и масажирайте кожата на лицето си всяка вечер. Фините линии, бръчиците и петната скоро ще започват да стават все по незабележими, а кожата на лицето ви ще бъде подмладена, нежна и сияйна!

За околоочната зона

Направете си мощен антиейдж еликсир за околоочната зона като си направите микс от масло от гроздови семки, масло от арган, жожоба, масло от камелия, масло от шипки и масло от безсмъртниче. Този ароматен коктейл е всичко, от което вашата околоочна зона се нуждае. Нанасяйте сутрин и вечер съвсем малко количесто с нежни потупващи движения и се радвайте на прекрасна кожа!