frida.bg

Как мъжете решават проблемите си и защо „всичко е наред“?

Различията между двата пола се открояват най-ясно в една връзка

Жените и мъжете в повечето ситуации действаме и мисли по противоположи начини . Това може да създаде объркване в ежедневието на една двойка. За да избегнем мелодраматичните ситуации е важно да познавам себе си, партньора си и да разбираме и приемаме нас самите, но и човека срещу нас. Едно такова различие е как двата пола решават своите проблеми, които са неминуема част от нашия живот.

Когато ние, жените, сме изправени пред трудности обичаме да говорим. Най-вече с прителките си – нали това е една от функциите им?! Искаме някой и друг съвет, излагаме всичките си мисли и анализираме ситуацията много внимателно. Мислим различни варианти, различни решения и пътят до тях. Но това, че ние сме устроени така не означава, че нашите половинки също са замесени от същото тесто.

Както знаем, мъжете не са от нашата планета и няма да се шокирате от констатацията, че те правят точно обратно

За нещастие, това води до много скандали, сълзи и тежки дни. За да предотвратим подобни бъдещи конфликти ще разгледаме темата малко по-подробно и ще ви помогнем да разберете защо в много случаи, в които сме убдени, че нещо не е наред, всъщност всичко е наред.

Щом мъжът има проблем той трябва да го разреши сам. Просто така е устроен. Това е заради милионите години еволюция и наложения стереотип, че мъжете се справят с всичко, без чужда помощ и ако, не дай си Боже поискат такава, това автоматично означава, че са слаби .

Когато мъжът е подложен на стрес, той става все по–отчужден, разсеян и зает. Също така е мълчалив и затворен в себе си и често не иска да говори. Това, което трябва да знаем е, че в това състояние той обмисля проблема и търси неговото решение. Колкото повече време му отнеме, толкова по-надълбоко изпада в своята „дупка”. Тогава започва да изпитва нужда от занимание, което да ангажира съзнанието му и да отвлече лошите мисли настрана. Освобождавайки ума си от собствените си проблеми започва да се чувства по-добре.

Апатията, която показва спрямо нас по време на такъв период ни кара да изпадаме в паника

Автоматично започваме да мислим, че нещо не е наред  – спрял е да ни обича, вече не му пука за връзката ни или най–лошото – има друга. На всичко отгоре забравя за нас, предпочита да е някъде другаде с някой друг. Аз лично наскоро се сблъсках с това явление и като вярна представителка на нежния пол минах през цялата истерия и заливах приятеля си със заветния въпрос: „Какво ти е? Кажи ми, моля те!”. Е, познайте – отговор не получих.

Разбира се, не може да очаквате вашият партньор изведнъж да стане откровен и чувствителен – все пак той е мъжкар. Освен това, мъжете се срамуват да споделят, че имат проблеми – това ги кара да чувстват, че изглежат слаби в очите ни и не искат да ни тревожат с със собствените си затруднения. Да, те не осъзнават колко могат да ни наранят, но не можем да ги променим, а и не трябва, все пак сме се влюбили в тях такива каквито са. Единственото решение е да се научим да разпознаваме „емоционалните дупки”, а ако ви се струва трудно – просто направете това, което направих аз. Кажете на вашия любим следващият път, когато изпадне в подобно състояние единствено да ви каже, за да не преживявате отново една и съща драма. Не приемайте това лично, проблемът не е свързан с вас или насочен към връзката ви.

Но след всичко това добрата новина е, че щом половинката ви се справи с проблема ще се завърне по-любящ отвсякога, готов да ви обича, защото вие сте най–добрата жена на света, понеже го разбирате и подкрепяте. Толкова е просто, нали?!