frida.bg

Защо мъжете ни напускат или как да не се въртим в кръг?

Раздялата с любимия човек е един от най-трудните моменти в живота

В повечето случаи жените винаги намираме начин как да изкараме половинката ни виновен – той не може да обича, хванал си е любовница, не може да ни оцени и така нататък и така нататък (списъкът е безкраен). Много сме добри в обвиненията към другия пол, а ние, милите все сме многострадалните Геновеви. Но нека ви кажа едно, мили момичета – монетата винаги има две страни. Луната също, макар да не ги виждаме. За създаването и разрушаването на една връзка винаги са нужни двама. И както ни учи народната мъдрост: „Преди да посочиш другия с пръст, провери дали твоите ръце са чисти!”. Тя важи и с пълна сила и за разделите – преди са определите мъжа си като „мухльо” или „безчувствено копеле” се запитайте дали и вие нямате вина за раздялата, защото всяко действие си има свето противодействие.

Разбира се, причините двама души да да се разделят са изключително много

Това, че обичаш някого не винаги означава, че ще бъдеш с него завинаги. Сега ще разгледаме причините, поради които господата си тръгват от нас, изневерят ни или вече просто господата са изгубили тръпката към нас. Макар и казани по различен начин, те могат да се обединят в две различни групи:

Група 1: Ние не им позволяваме да се чувстват мъже

В днешно време еманципацията и феминизмът са стигнали до такава повратна точка, в която ние не просто искаме да сме равни с мъжете, а искаме да ги превъзхождаме във всяко едно отношение. Може би това се дължи на вековете потисничество и ограничаване на правата, които нашите предшественички са изживели. Дали сега техният „дух” и кръвта им, която тече в нашите вени не искат справедливост и  отмъщение? Каквато и да е причината, то ние отдавна сме преминали границата. Тази група може да се раздели на няколко подвида.

  1. Ние не зачитаме мъжът като човешко същество.

Може да приемаме това по презумпция или с течение на години съвместен живот, но е факт, че зачитаме тяхното мнение колко това на невръстни деца. Повечето от нас вземат еднолично решения, които касаят връзката или съвместният живот и носят последствията от тях. Само по себе си това е много хубаво качество, стига да се отнася до уреждане на лични въпроси, касаещи само собствената ни съдба. Когато, обаче, трябва да решаваме проблем от  общо или семейно естество, то задължително трябва да се допитаме до нашата половинка.

Запомнете – вашият мъж е голям и зрял човек, който трябва да участва във взимането на решения за вашият общ семеен живот

Той е човешко същество, което има право на мнение, също като вас! Игнорирайки неговия глас, то е твърде вероятно мъжът да ви напусне и да ви замени с жена, която се вслушва в думите му.

  1. Държим му сметка за всичко

Тази точка от части се покрива с горната. Приемете, че мъжът ви е възрастен и може да прави каквото си поиска, без да дава обяснение на никого. Той може да излиза, да се среща с приятели и да практикува любимото си хоби и не е задължен да се отчита пред когото и да било. Осигурявайки му време само за него, без да го разпитвате все едно сте от Гестапо (с изключение на въпросите от обикновена любезност), ще ви донесе допълнителни точки в надпреварата за „Най-добра съпруга”. Господата са наясно, че след години красотата на жената, с която толкова са се перчели отминава и остава надпреварата в категория „ Коя съпруга е най-печена”, и вие вече несъмнено сте попаднали в нея. Затова оставете мъжа си да прави това, което му носи удоволствие и запазете обясненията за децата.

  1. Вие сте по-мъж от него

Да, знаем, е днешната жена може да смени крушка, да носи тежко, да шпаклова стени, да смени жилото на съединителя и какво ли още не. Ако в момента сте сама това би ви спестило доста пари. Но какъв е смисълът да правите това, след като имате мъж до себе си. Кому е нужда тази мускулна треска, натоварване и хабене на енергия. Колкото и да не ни се иска, трябва да признаем, че господата ни превъзхождат от към физическа сила и издръжливост. Защо трябва да носите тежките торби, когато можете да ги връчите на мъжа си? Така хем той ще се чувства полезен, което е основна мъжка потребност, хем и ние няма да се морим излишно.

Група 2 – Секс

Повечето нас се опасяват, че мъжът ни ще си намери любовница и ще ни напусне, защото ние сме достатъчно добри в леглото. Всъщност, проучванията доказват, че господата не попадат в чужди обятия заради самия първичен нагон.

Повечето представители на мъжкия пол не си вземат любовници, защото са по красиви от жените им. Те дори не могат да се мерят с креватните умения на половинката им. Нямат силикон, перфектни мерки или големи гърди, както голяма част от нас се притесняват. Те просто притежават едно качество, което ние малко или много сме изгубили – желание.

За мъжете е много важно да се чувстват желани, дори да не си го признават

Никой да ви каже, че иска близост, нежност и интимност в секса. Както ние искаме да усещаме страст, това важи и с пълна сила за силния пол. В повечето случаи това, което мъжете получават от любовниците си е страст, която ние не можем да им осигурим.

Затова, ако искате да бъдете единствената жена на своя партньор, то тогава не се притеснявайте да му показвате колко много го желаете, колко ви е хубаво с него и колко щастлива ви прави в леглото. За господата няма по-голямо удовлетворение от това да задоволи своята жена.