frida.bg

Звездно шоу в небето през Август – не го пропускайте!

Нека този Август звездобройците се въоръжат с телескопи, а мечтателите продължат взирането си в небето и след залез слънце. Защото малко след като рехавите бели облачета порозовеят и се обагрят в мастилено синьо, пред очите ни ще се разкрие впечатляваща гледка. Картината на небето през Август 2017 ще бъде не само красива, но също силно заредена с магия и скрит смисъл.  

Пълната програма от небесни феномени, с която звездния летен театър ще се представи този месец обещава да бъде уникална. Ето и нашата специална селекция от звездни картини и символика, които избрахме да споделим с вас:

Сатурн

Сатурн в небето през Август

Сатурн винаги ще ни вълнува с уникалната си красота. Газовият гигант е втората по големина планета в Слънчевата система след Юпитер, а прословутите й пръстени, съставени от лед и космически прах видимо я отличават от другите планети. Сатурн носи името на римския бог на посевите и земеделието, а негов символ е стилизираното изображение на сърп.

В вгустовското небе ще можем да наблюдаваме планетата на кармата, дисциплината и отговорността Сатурн ясно и в реално време.  Вдигнете очи и се порадвайте на малката блещукаща в жълто точица в близост до Луната. Това не е звезда, а самият Сатурн. Почувствайте планетата по-близка от всякога и се вслушайте в нейната космическа магия докато още видимо разперва пръстените си в небето над нас.

Уран

Ретрограден Уран в знака на Овен –  3 Август – 2 Януари 2018

Ретроградният ход на Уран няма да бъде видим, но определено ще бъде усетен още със своето начало на 3 Август 2017. През 155-те дни в годината, когато Уран е ретрограден, отново си припомняме нуждата от вътрешна промяна и освобождаване.

Каквато и да е вашата житейска съдба, по време на ретрограден Уран ще имате време да осмислите или затвърдите належащите преобразувания в живота си. А настоящата космическа конфигурация предначертава положителни перспективи в тази насока. Не се претоварвайте физически и не си позволявайте да бъдете обзети от психологически драми и страхове.

август

Частично лунно затъмнение на 7 Август здравословно ще ни разтърси

Запалените по нощното небе със сигурност не са пропуснали лунното затъмнение породено от сянката, която северната част на Земята хвърли върху Луната на 7 Август. Лунното затъмнение в знака на Водолей предостави не само уникална гледка. Неговото въздействие върху нас все още е силно и ще ни докосва с лъчението си през целия месец Август.

Лунните затъмнения по правило олицетворяват завършеци, следвани от нови начала и винаги са в тандем с фазата на пълнолуние. Този път пълнолунието се случи в знака на Лъв и нарисува космическа картина с ярко лъвско сияние. Под нейно въздействие всички ние сме особено чувствителни и повече или по-малко ще преживеем някаква развръзка в живота си. Нещо за всеки един от нас ще свърши и друго, не по-малко важно ще започне.

Популярно астрологично схващане е, че всичко приключило по лунно затъмнение е пратено окончателно в миналото. Дори и някой ден да се върнем към него, то ще е добило съвсем нов смисъл и значение за нас. Бъдете отворени за промяната и се постарайте на направите правилните избори!

Лъвски портал

На 8 Август се отваря Лъвският портал

На осмият ден от осмия месец в годината астролозите от древността вярват, че в небето се отваря Лъвски портал. Осмицата около тази дата, която има фундаментално астрологично значение, ни инжектира с енергия почерпена от знака на Лъва. Тя ни обогатява, балансира и уравновесява сферите на материалния и духовния свят. Очаквайте големи промени в живота си, които ще доведат до мир и хармония в бъдеще. Бъдете лоялни към тази хармония, дори и това да означава в замяна да се лишите от много неща. Оставете тези неща в миналото.

Слънцето в този ден ще усили своя пламък, а ние ще усетим вибрациите му със слънчевия си сплит. Ще имаме шанса да изпитаме чувство на осъзнатост, потенциал и баланс. Отварянето на Лъвския портал е  време за зареждане на батериите и фокусиране върху бъдещето. Макар и невидим, този астрологичен момент ще бъде отразен от нашето трето око.

Сириус

Близки срещи между Земята и Сириус

С отваряне с Лъвският портал, по това време на годината наблюдаваме приближаването на Сириус към Земята.  На тази дата най-светлата позната ни звезда – Сириус застава точно над Пирамидите в Гиза. В Египет този феномен се отбелязва като празник на изобилието и пълноводието на река Нил.

Енергията на Сириус идва над нас за да активира чакрата на третото ни око, както и волята ни за действие. Тя ни напомня, че ние не сме просто част от Вселената – ние СМЕ Вселената. Отворете се и позволете на Сириус да ви зареди с чувството на свързаност и принадлежност към рога на изобилието отвъд материалните измерения на живота.

метеори

На 12 Август небето ще ни окъпе в летния си метеоритен дъжд

Прословутите метеоритни дъждове на Август можем да очакваме тази година около дванадесето число. Пригответе се за грандиозен небесен спектакъл и си намислете поне 3 желания, защото астрономите предвиждат едни от най-ярките и наситени метеоритни дъждове,  документирани в човешката история. Те ще се случат през наближаващия уикенд. Бъдете сред природата и се слейте със звездите, ще бъде запомнящо се!

Телец съзвездие

Луната среща Алдебаран на 16 Август

По средата на звездния месец Август Луната ще доближи чувствително звездата Алдебаран – една от 14те най-ярко видими звезди на небосклона. Отадечена на 65 светлинни години, звездата символизира окото на митичния Телец. Говорим за самата древна мъдост и познание, с които небето скоро ще ни осени…

Венера

Луна и Венера в дует на 19 Август

Пригответе камерите си, за да не изпуснете уникалният шанс да документирате царствения танц на Полумесецът с планетата на любовта и красотата. Венера ще партнира на Луната по-близка и ярка от всякога. Не изпускайте момента дори и да не разполагате с подходяща камера и го запазете като ярък и красив спомен.

Слънце

Пълно слънчево затъмнение в съвпад с ретрограден Меркурий

Пълното слънчево затъмнение критично ще съвпадне с настъпването на феноменът ретрограден Меркурий. Пригответе се за криза в комуникациите и уникално слънчево затъмнение под астрологичния знак на зодия Лъв. Интригуващата звездна комбинация ще се случи в небето около нас на 21 Август!

Таз-годишният феномен на пълно слънчево затъмнение ще бъде най-атрактивен от гледна точка на Съединените Щати. Американските учени ще имат вълнуващо поле за изследвания, а нашите сънародници и особено онези, които живеят между Орегон и Южна Каролина ще има дълго да разказват за красотата на небесния феномен.

Тук също ще поумуваме астрологически върху смисъла на пълното слънчево затъмнение, но малко по-късно и в друг материал.

Юпитер
Портрет на Юпитер от Касини
Луна и Юпитер в небето на 25 Август

Двете най-ярки и близки звезди в нощта на 25 Август ще бъдат Юпитер и Луната. Планетата на късмета и откривателството – Юпитер ще ни огрее в цялата си прелест и в тандем с Луната. Юпитеровата енергия ще ни помогне да се вгледаме отвъд материалното и да се упражним в по-възвишено и абстрактно мислене.

Второ появяване за Сатурн и последно сбогом за Касини

Точно преди финала на звездния месец ще имаме отново шанса да се полюбуваме на сатурновите пръстени. Сатурн ще доближи чувствително Луната за втори път този месец и това ще съвпадне с последните дни от живота на космическия апарат Касини.

Сатурнов здрач

Сатурнов здрач заснет от Касини, снимка НАСА

Касини е съвместен проект на НАСА, Европейската космическа агенция (ЕКА) и Италианската космическа агенция (ИКА), който обикаля в орбитата на Сатурн вече 13 години. След дългогодишна и ползотворна служба космическият апартат Касини ще се вреже в атмосферата на Сатурн и ще изпълни своята последна лебедова мисия, саморазрушавайки се. Събитието е насрочено за 15 Септемви тази година. Последен шанс да зърнем Касини ще ни се предостави в края на месец Август и на фона на достолепния Сатурн.

Не случайно Август 2017 е смятан от астролозите за един от най-пищните и окъпани в звезден прах небесни спектакли.