frida.bg
приятелки

Открийте нови приятелки и обогатете живота си, вижте как!

Може би помните, че като деца ни беше доста по-лесно да завързваме нови приятелства и да играем – спонтанни и необезпокоявани от крайни срокове, отговорности и стрес. Като пораснали деца просто не ни остава време за игра. А ние се сприятеляваме най-вече като играем. Защото в тези моменти сме отпуснати, спокойни, радостни и усмихнати. Като деца.

Да, понякога изглежда така сякаш определни хора имат специална дарба да създават нови приятелства. Истината е, че тези конкретни хора просто се чувстват добре в кожата си и правят първата крачка към сприятеляването. С усмивка, разбира се. Много от нас просто се страхуват от отхвърляне и чакат някой да ги покани в разговор или взаимоотношение. Можете да изберете – да чакате или да бъдете активен инициатор и да създадете нови приятелства, които ще обогатят жвота ви.

Вижте още:

Как точно приятелките ни помагат да сме по-здрави и щастливи?

Приятелките ни са изключително важни. Те ни помагат да отпразнуваме важните моменти и в същото време ни осигуряват подкрепа и рамо, когато имаме нужда. Те ни спасяват от самотата и ни карат да се чувстваме приети и спокойни в своята малка общност. Приятелите повишават усещането ни за принадлежност и значимост, обогатяват живота ни и го превръщат в едно забавно и готино приключение!

Превърнете запознаването в игра и намерете нови приятелки

Представете си, че животът е една детска пощадка, но играчките ни вече не са кофички и пластмасови лопатки, а … малко по-различни, но същите. Ако искате да завържете нови познанства просто бъдете любопитни към хората около вас и ако се заиграете с някое дете в пясъчника – може би това познанство има потенциал да се превърне в излизане в петък вечер. Кой знае? Затова опитайте да…

се забавлявате в собствената си компания. Много важно е да се свържем със забавната си страна, преди да започнем активно да търсим нови прятелства. Замислете се, ако не ви е забавно сами със себе си, как би могло на някой друг да му бъде забавно с вас?

… си намерите ново хоби. Хората често се свързваме чрез някакво любимо действие, просто започваме да го правим заедно и да се опознаваме. Запитайте се какво би ви се искало да опитате и го направете. Все пак изберерете групово занимание, което би ви помогнало да разширите социалния и кръг от познати и приятели.

бъдете любопитни. Няма нщо по-привлекателно от човек, който показва искрен интерес към вас, нали? Без задни мисли и очаквания. Всеки от нас е съкровище, което чака да бъде открито. Ако имате любопитни очи, ще видите много интересни хора около вас, с които би ви било удоволствие просто да побъбрите. За нещата от живота.

не се взимайте на сериозно. Когато станем твърде сериозни в песледването на конкетна цел, например да намерим нови приятели, затрудняваме процеса с очаквания и излишен стрес. Превърнете сприятеляването в игра и се забавлявайте! Светът е детска площадка, а ние все още пазим онова щураче в себе си, което обича да се търкаля в пясъчника!