frida.bg

Скуката може да съсипе връзката ви, но само ако й позволите

Скуката може неусетно да се вмъкне в отношенията ви и да ги разруши отвътре, но само ако й позволите. Тя може да бъде много по-разрушаваща дори от непрекъснатите скандали и недоразумения. Скуката създава нещо като „емоционално плато”, в което нищо не се случва. Когато правим едно и също с половинката си, дори и това да е „любимото ни нещо”, мозъкът ни прества да произвежда „щастливи хормони”. И любимото ни нещо вече не ни действа по същия начин, а започва да ни отегчава.

Правейки едно и също ден след ден и с един и същи човек е скучно. Мозъкът ни буквално заспива, защото … му е крайно отегчен от едни и същи стимули. За да противодействаме на скуката трябва съзнателно да държим мозъците си заинтригувани и стимулирани. А това става най-лесно като поканим нови преживявания във връзката си.

Как да противодействаме на скуката?
Убедете се, че човекът до вас е правилният

Да, ако човекът сам по себе си не ви е интересен или нямате чувства към него, скуката е неизбежна и … спасителна лодка. Дори и най-готината екскурзия или занимание няма да успеят да създадат между вас нещо, което така или иначе не съществува. Говорете искрено с половинката си за нещата, които всеки от вас иска от живота и бъдещето. И нека каквото сърцата ви искате ДА БЪДЕ!

Намерете си ново общо хоби

Общите интереси са един прекрасен начин да поканите забавлението и свързаността помежду си. Ако старото ви общо хоби вече ви е отегчило, намерете си ново. Има толкова неща, които все още не сте правили и имат страхотен потенциал да се превърнат в заниманието, в което научите нещо ново и ще се забавлявате ЗАЕДНО!

Говорете на нови теми

Спомняте ли си първите си срещи. Може би разговорите ви са били ненаситни, дълги и имахте ентусиазираното желание да кажете и чуете от другия още и още… Е, опитайте да направите същото отново. Една от най-големите грешки, които допускаме във връзките си е да мислим, че знаем всичко за другия. Не, не знаем всичко, просто ни е по-комфортно да мислим по този начин. Организирайте си среща, излезте на място, където не сте ходили и говорете. Сякаш се виждате за първи път. Защото това наистина е така. Ще се изумите колко много неща все още не знаете за партньра си!

Развивайте себе си

Ще ви е трудно да говорите за нови неща и да имате ентусиазъм за живот ако не развивате и не се грижите за себе си. Превърнете собственото си развитие в приоритет и открийте нещата, които ви радват и мотивират да искате още и още. Едно от най-привлекателните неща в една връзка е да имаш до себе си човек, който се радва на живота и е изпълнен с ентусиазъм да опитва нови неща. Превърнете се в този човек и изпълнете връзката си с радост!