frida.bg
йога

Известните личности обожават йога, вижте защо!

Известните личности обожават йога и това не е случайно. Тя със сигурност подобрява цялостното им здравословното състояние, поддържа телата им силни и гъвкави. Но не само. Йогата им помага да се справят със стреса и да постигнат онзи труден баланс между кариерата и личния живот. Да, когато си известен стресът е още по-голям, както и чисто психологическите предизвикателства. Йогата и медитацията могат да върнат покоя на ума и сърцето и на най-големия „звезден работохолик“, а ние подбрахме някои от най-важните предимства на йогата, както и някои от най-горещите й поддръжници сред звездите!

А известните личности обожават йога, защото…
Тя подобрява психологическото им здраве

View this post on Instagram

Happy Weekend Y'all! #Namaste

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria) on

Постоянните ангажименти и непрекъснатите пътувания, крайни срокове и поддържането на „звезден имидж“ може да изтощи абсолютно всеки човек. Няма значение дали си известен или не, йогата може да ви помогне да се справите с напрежението и да си върнете усещането за вътрешен център и баланс.

Тя ни учи да дишаме качествено

https://www.instagram.com/p/BXPHyI5B7wj/?taken-by=alessandraambrosio

Може би рядко се замисляме, но повечето от нас дишат много плитко и накъсано, а това по-скоро ни уморява и вреди на здравето ни. Йога ни учи да вдишваме и издишваме бавно през носа, изпълвайки с въздух целия капацитет на дробовете си. Различните дихателни упражнения бавно ни помагат да увеличим цялостната си физическа издръжливост, както и да се предпазим от контузии. Не е случайно, че звездите я включват в ежедневието си.

Тя прави тялото ни силно

View this post on Instagram

#Namaste #Yoga #DamnThisIsHard

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria) on

Има много стилове йога, но повечето от тях акцентират върху физическите йога упражнения или асани и целят да увеличат силата и издръжливостта в телата ни. Балансиращите асани на ръце са едно от презвикателствата, които йога поставя пред нашата вътрешна сила. За да се чувстваме уверени в собствената си кожа.

Тя прави тялото ни гъвкаво

https://www.instagram.com/p/BIU_p2GgmM2/?taken-by=angelcandices

Един от прекрасните ефекти от практикуването на йога е огъвкавяването на гръбначния стил и цялото тяло. Гъвкави и със спокоен ум. Това наистина вдъхновява не само звездите, но и нас да започнем да практикуваме йога още днес!