frida.bg

Целувайте се по-често и по-дълго! Полезно е за здравето!

Целувайте се по-често и по-дълго! Може би това е най-хубавият здравен съвет, който можете да получите. Целувките с човек, който обичаме могат да бъдат сладки, страстни и нежни. Но те винаги са невероятно изживяване. Целувките създават усещане за интимност и свързаност, както и специфичното усещане за сливане на сърцата, израз на любов и привличане. Целувките могат да подобрят интимността между вас и партньора ви, както и да се отразят прекрасно на здравословното ви състояние. Би трябвало лекарите по-често да изпращат пациентите си с думите „Целивайте се повече“, вместо с рецепти с лекарства.

Вижте защо и наистина започнете да целувате любимия си човек по-често!

Целувките ни правят по-щастливи

Дълбоките целувки предизикват химична реакция в мозъка ни и той на свой ред освобождава ендорфини – хормоните на щастието. По този начин целувките с успех могат да се предписват при силен стрес и състояния на тревожност. Те със сигурност ще ни накарат да се чувстваме добре след напрегнат работен ден. Само 20 минути целувки с любимия на ден и ще се освободите от напрежението и стреса.

Целувките ни предпазват от кариеси

Целувките могат да намалят необходимостта ни да посещаваме стоматолог, просто защото няма да имаме нужда. Когато се целуваме тялото ни увеличава продукцията на слюнка като по този начин подпомага естествените процеси на пречистване на устата и така премахва плаката. Можем да кажем, че целувките са прекрасно средство да поддържаме зъбите си здрави и красиви!

Целувките засилват имунитета ни

Може би предполагате, че при целуването ние си прехърляме огромно количество бактерии. Ако трябва да сме по-конкретни те често надхвърлят 80 милиона. Звучи стряскащо, но всъщност  „новите бактерии”, които получаваме, разменяйки страстни целувки, засилват имунната ни система. Тялото ни образува нови антитела, за да ни предпази от сладките нашественици. Това е доста добра причина да включим редовните целувки в профилактиката си срещу вируси и бактерии. Мхм…

Целувките показват сексуалната ни съвместимост

Най-добрият начин да разберем дали един човек е подходящ за нас е да го целунем. Повярвайте на този барометър за съвместимост, той едва ли ще ви излъже. Езикът ни разпознава не само вкуса на храната, но и някои по-фини „вкусове” като това дали човекът ще пасне на химическия ни състав или не. Ако целувката е „Уау!” – то със сигурност сексуалната алхимия между вас ще се получи повече от добре!

Целувките поддържат интимността

Психологически факт е, че целувките ще ви помогнат да поддържате интимността помежду си. Те подпомагат освобождаването а хормона на близостта – окситоцин, и със сигурност ще ви накарат да се чувствате по-свързани с партньора си. Окситоцинът стимулира доверието и сексуалното желание. Затова ако искате да възвърнете пламъка между вас и любимия ви човек – целувайте го! И бъдете по-влюбени от всякога! Целувайте се!