frida.bg

Продуктите за красота, които трябва да добавите в спортния си сак

Независимо дали отсачате до фитнес залата, отивате на групова тренировка или на поход в планината, грижата за вашата красота е важна! По време на интензивна тренировка се потим обилно, ползваме постелки, които  вероятно са ползвани от доста хора преди нас и докосваме лицето си. А това може да причини проблеми с кожата ни, както и различни инфекции. За да поддържаме кожата си блестяща от здраве имаме нужда от специални грижи и продукти, които ще я накар да сияе! Вижте какво трябва задължително да присъства в спортния ви сак преди да се отправите на онази супер интензивна тренировка, която ще ни накара да се чувстваме божествено!

Почистващи кърпички за лице

Едно от нещата, които задъ;жително трябва да направим след тренировка е да почистим добре кожата на лицето си, за да избегнем появата на пъпки. Това е осоено валидно ако тренираме с грим, тъй като той в комбинация с потта могат да причинят запушване на порите и повишаване на бактериите, които водят до акне. В най-добрият случай почистете грима си преди тренировката, за да може кожата ви да диша и да избегнете запушването на порите. В другия случай, задължително почистете след това и поставете хидратиращ крем.

Лента за коса

Тя е особено препоръчителна ако обичайно нанасяте лак, спрей, пяна или сух шампоан по дължината на косата си. Продуктите за коса лесно могат да попаднат върху кожата на лицето ни, докато тренираме, защото косата естествено се разплита на кичури и те често падат върху лицето. Те причиняват акне и запушване на порите и раздразват епидермиса, поради голямото си съдържание на химикали. Лентата за коса може много добре да предпази лицето ни от досега с продуктите за коса. За да бъде кожата ни гладка и сияйна!

Крем със слънцезащитен фактор

Той е задължителен ако тренираме на открито. Няма значение дали има силно слънце или е облачно. Знаем, че ултравиолетовите лъчи проникват през облаците. Нанасяйки слънцезащитен крем ние предпазваме кожата си от свободните радикали и преждевременното остаряване. Не забравяйте да защитите и делкатната кожа на устните си. Те също имат нужда от слънцезащитен фактор, когато тренираме на открито, както и от хидратация, тъй като вятърът и скоростта на движението силно ги изсушават.

Сух шампоан

След тренировка често косата ни е омазнена и … няма особено добър вид. Това е голям проблем, когато имаме важна среща, на която трябва да изглеждаме безупречно. Добрият сух шампоан идва на помощ, за да абсорбира излишното омазняване и пот от корените и да направи косата ни отново обемна и красива.

Душ олио

След тренировка имаме нужда от освежаващ душ и хидратация в едно. Душ олиото върши страхотна работа. То едновременно ще почисти и хидратира кожата на тялото ни. Без да се налага да носим допълнително в чантата си крем за тяло.

Тези продукти със сигурност ще ви помогнат да си тръгнете от залата тонизирани, усмихнати и красиви!