frida.bg
ретро

5 красиви ретро филма, които трябва да гледате (отново) това лято

Филмовото изкуство ни предлага прекрасната възможност да се гмурнем в красота, истории и сюжети, които могат да ни пренсесат в друга реалност. Те могат да ни разкрият невероятни места, както и да ни помогнат да удължим лятното си настроение малко повече. Независимо дали вече сте с върнали от лятната си почивка или тя тепърва ви предстои, предлагаме ви да разгледате нашата малка колекция от дълбоки, смислени и много красиви летни филми. Те са заснети на красиви места, а топлият въздух в тях нагорещава истириите още повече. Това са филми, които можете да гледате отново и отново. Защото класиката. Тя е вечна.

5 красиви ретро филма, които можете да гледате отново и отново
Синята лагуна (1980)

„Синята лагуна“ ни предлага една романтична история, описваща живота на две деца, по случайност попаднали на самотен остров. Филмът е заснет в Ямайка в частният остров The turtle island. Можете да видите девствената природа, множество диви животни, както и прекрасни лагуни, плажове и красота, която удивлява. Девствената пророда в този филм засилва усещането за чистота и непорочност на отношенията между главните герои, чието съзряване преминава без обусловености. Диво. Като самата любов.

Безкрайна синева (1988)

Този невероятно красив филм, дело на Люк Бесон, е заснет на гръцките острови. Сюжетът разказва за млад мъж, за който морето и делфините са се превърнали в нещо като обсесия, чрез която бяга от реалността. Той среща красива жена, но ще може ли нейната любов да го спаси от саморазрушителното му хоби – гмуркане на огромни дълбочини, застрашаващи живота му. Освен историята, филма предлага прекрасни гледки от най-красивите гръцки острови. Истинска наслада за очите!

Плажът (2000)

В „Плажът“ можете да видите младият Леонардо ди Каприо, който влиза в ролята на младо момче, отиващо в Тайланд, за да намери себе си. Но се оплита в доста сложни мрежи, които в крайна сметка му помагат да стане мъж. Филмът показва невероятни сцени от Тайланд, по-конкретно плажовете на остров Ko Phi Phi Leh, както и някои типични елементи от традиционната тайландска култура. С този филм можете да отидете на далечно пътешествие. И да разберете малко повече за мъжкото израстване.

Покрай морето (2015)

Анджелина Джоли и Брат Пит в провокативния филм „Край морето“, който ни представя дълбоката драма на разстроената интимност. Макар и не толкова ретро, „Край морето“ е един от най-красивите филми, които сме гледали някога. Главните герои отиват в приказна Малта, за да заздравят брака си. Но успяват ли?

Вики Кристина Барселона (2008)

История, която преплита Хавиер Бардем, Пенелопе Крус, Скарлет Йохансон и Ребека Хол в страстна и гореща Барселона. Любовни триъгълници, страст и красота, които си заслужават да гледаме отново и отново!

Снимка на корицата: IMDb