frida.bg
ловец

Ловецът на сънища: древно суеверие или нещо магическо

Може би вече сте виждали ръчно изработените и невероятно красиви „ловци на сънища”. Те се асоциират с древните американски племена и водят началото си от легенди, суеверия и надежди. Ловците на сънища се изработват от естествени материали като коанап, пера, мъниста, камъни и дървена халка, в чийто център се преплитат сложни и много красиви плетки. Те целят естествено да хванат лошите сънища и кошмарите и да ни осигурят сладки сънища. Ловците на сънища са създадени с цел да успокоят страховете и да внесат усещане за закрила и комфорт по време на сън.

Древно-американското вярване е, че самият въздух е изпълнен със сънища, а сънищата са изпълнени със различни послания, които могат да бъдат и добри, но и лоши. Според някои легенди ловецът на сънища улавя „лошите” сънища, които се реят във въздуха в центъра на своята оплетена мандала. А добрите пропуска да преминат през него и им позволява да стигнат до нас.

Вижте защо ловците на сънища имат място и у нас
Те са красива декорация

Ловците на сънища могат да имат наистина прекрасна изработка и изглеждат много ефектно, поставени в спалнята ни. Макар традицията да идва от американските племена преди много години, ние може да се възползваме от красотата, която те ни предлагат. И да закачим няколко прекрасни ловци на сънища в спалнята си.

Те наистина могат да успокоят децата

Децата, както и древните американски племена, често имат много страхове, особено преди да заспят. Ловецът на сънища може да успокои тревожността на детето ако го убедим, че ще го пази и ще хваща лошите сънища. За да може то да спи сладко и спокойно. В крайна сметка е важно това, в което вярваме.

Те ни напомнят колко важни са сънищата

Ловците на сънища ни напомнят колко важни са сънищата. Не само за нас, но и за хората, живяли много време преди нас. Няма как да подминем вярванията, че сънищата са отваряли портали към друга реалност за много шамани и лечители. Не е случайно, че сънищата са обект на особен интерес от психолозите и хората, които обичат да се потапят в света на неизвестното и мистиката. Ловците на сънища ни напомнят важността на онези специални моменти, когато спим и пътуваме във психичното си пространство.