frida.bg
кожа

Страхотна кожа с помощта на суперхраните, вижте как!

Суперхраните могат да ни  бъдат чудесни съюзници в поддържането на сияйния вид на нашата кожа. Много често говорим за това колко е важно да се храним здравословно, да приемаме полезни храни, включително така наречените „суперхрани“, които съдържат в концентрирано количество важни витамини, минерали и нутриенти. Всъщност суперхраните наистина могат да направят чудеса за здравето, но и за красотата ни. Убедете се сами и изпробвайте тези невероятни маски за лице със суперхрани. Толкова полезни, че можете и да ги изядете. Не се шегуваме!

Маска за супер кожа със спирулина

Спирулина е пълна с антиоксиданти, витамини и минерали, които ще помогнат на кожата ви да се справи със свободните радикали, ще я изчисти от токсини, ще премахне бактериите и ще възобнови цялостно епидермиса й.

Какво ви трябва?

  • 2 с.л. спирулина
  • 1 ½ с.л. филтрирана вода

Как да си я направите?

Просто смесете спирулината и водата до получаване на гъста паста и поставете върху почистена кожа. Оставете маската да действа около 20 минути и изплакнете с топла вода. Поставете хидратант и се радвайте на новата си супер-кожа!

Омекотяваща маска за лице с какао

Суровото какао съдържа огромни количества магнезий, антиоксиданти и калций – съставки, за които кожата ви ще ви е благодарна! Какаото също така ще подпомогне епидермиса ви да се справи с раздразненията, да се възобнови и да се справи със свободните радикали.

Какво ни трябва?

  • 1 с.л. сурово какао
  • 1 с.л. предварително приготвен зелен чай

Как да я направим?

Смесете какаото с отварата от зелен чай. Нанесете на кожата на лицето като избягвате зоната около очите. Оставете да действа 20 минути и изплакнете с топла вода. Нанесете хидратиращ крем.

Антиейдж маска за лице с моринга

Морингата е позната като „Дървото на живота” и притежава уникалната способност да прави кожата ни жизнена и блестяща! Може да се каже, че маската с моринга има антиейдж ефект, минимизира акнето и пигментацията и подпомага производството на нови клетки.

Какво ви трябва?

  • 2 с.л. моринга
  • 1 с.л. филтрирана вода

Как да я направим?

Смесете праха от моринга с пречистената вода и нанесете на почистена кожа. Оставете да подейства около 20 минути и измийте с топла вода като след това нанесете и хидратант.

И най-вече, насладете се на новата си супер кожа!