frida.bg
четене

Искате ли повече време за четене? Имаме нещо да ви кажем…

И вие ли като нас трудно намирате време за четене? А обичате да се потапяте в света на литературата, да научавате нови неща и като цяло … да стимулирате интелека си. Да придобивате нови знания, впечатления и да виждате света от многоцветните му гледни точки и перспективи? Е, трудно е в днешно време да бъдеш мулти изпълнителен съвременен човек, който обича книгите и необятния им свят.

Но все пак има хитри начини, с чиято помощ можете да откриете малко повече време за четене. А четенето, особено ако ни е любимо, ще ни помогне да се отпуснем, да релаксираме и да бъдем много по-ефективни през останалото време. Е, не е нужно да четете по една книга годишно, защото можете да…

Превърнете четенето в сутрешен ритуал

За повечето от нас нещо като сутрешен ритуал е проверяването на фейсбук, инстаграм, имейлите и какво ли още не. Заместете всичко това с прочитане на няколко страници от новата си любима книга! Лесно е, трябват ви около 20 минути, например докато отпивате от кафето си. Ако превърнете сутрешното четене в ритуал си гарантирате един много спокоен и смислен ден, защото … така ви е тръгнало от сутринта!

Да си носите книга, където и да отидете

Представете си, толкова голяма част от времето си през деня прекарваме в чакане. Чакаме метрото, чакаме да ни приготвят кафето. Чакаме човека, с който имаме среща… А понякога той закъснява с 30 минути. Ако носите книгата си с вас, чакането ще се превърне в чудесно време, в което можете да разберете какво ви очаква в следващата глава. Или две, три…

Да превърнете четенето в заслужена почивка

Има моменти през деня, в които просто искаме да спрем и да си поемем въздух. Е, четенето може да се превърне в невероятен повод да си отдъхнете и да се отпуснете. Трябват ви 10 минути. Просто да се изключите от света за малко и да презаредите батериите си. Понякога имаме нужда от малки бягства от ежедневието, за да позволим на мозъка ни да вентилира напрежението. А какво по-хубаво от прекрасно четиво! Е, вече знаете какво да правите в онези 10 минути в обедната почивка!