frida.bg
elie

Приказният свят на Elie Saab и фантастичната колекция есен/зима

Elie Saab отново ни потапя в един приказен, блестящ и неустоимо шармантен свят с новата колекция, която представи само преди дни по време на Седмицата на модата в Париж. Дизайнерът отново надмина очакванията в създаването на невероятно красиви творения, изтъкани от пищна дантела, ръчно инкрустирани кристали, воали и силуети, подчертаващи вечната, непреходна и отекваща във времето женственост.

Elie Saab – дизайнерът, възвеличаващ женствеността и красотата
Ливанският дизайнер Ели Сааб

Макар и да е роден и израснал в беден Ливан, Ели Сааб успява да постигне мечтата си и става един от най-добрите дизайнери в света! Започва кариерата си още на 18 годишна възраст, когато просто иска да шие и да създава дрехи. Още на тази възраст и без специално образование Ели Сааб създава своята първа колекция облекла в Байрут, Ливан. Става свидетел на Гражданската война в родината си, преминава през много трудни житейски катаклизми, но най-важното е, че успява да сбъдне мечтата си! Той вдъхновява целия свят със своята дързост, артистичност и безспорен гений в създаването на изкуство, въплътено в мода. Или мода отвъд представите ни за мода!

“Винаги се опитвам да представя своите виждания за модерност и елегантност отвъд границите на модата.”

Elie Saab

Колекция, вдъхновена от Средновековието

Колекцията на Elie Saab за следващия сезон е създадена сякаш за кралици. Тежки платове със златни нишки и пищни бродерии украсяват колекцията, вдъхновена от Средновековието. Цветовете са величествени – от рубиненочервено до тъмнозелено, а акцентите блестят в злато и пухкава козина.

“Жената е моето вдъхновение. Когато създавам моделите си, мисля за красотата на жената, която ще ги носи.”

Elie Saab

Аксесоарите в колекцията на Elie Saab са повече от запомнящи се! Блясъкът отеква във всичко, а усещането е за съвършена хармония, която ни пренася директно в света на чудесата!

Цветовете, които доминират в колекцията на известния ливански дизайнер преливат от величествените нюанси на синьото и зеленото до нежните лирични отклонения в телесната гама с прозрачни детайли и силуети, толкова съвършени, че правят думите излишни. Произведенията на изкуството във висшата мода никога не са били по-царствени от тези, родени под ръцете на Elie Saab.

Избрахме за вас някои от най-впечатляващите модели от колекцията есен/зима на Elie Saab! Насладете се!

Снимки: БГНЕС