frida.bg

Акне? Никога повече с тези уникални природни средства!

Акне и изненадващи пъпки по кожата? Това е доста често срещан проблем не само сред тийнейджърите,  но и в зряла възраст. Не е нужно дори кожата ви да е проблемна. Понякога хормоналната ни система излиза от баланс или сме раздразнили кожата си … и пъпката е налице. Точно в тези случаи имаме нужда от спешни мерки за елиминиране на проблема, а природата ни е дала достатъчно средства, с които можем да подпомогнем завехването на пъпките и възвръщането на баланса на кожата ни.

Средствата, които ще споделим тук с вас са за локално приложение на раздразнения участък, а не за цялото лице. Те също така не трябва да се използват повече от веднъж или два пъти на ден, за да не пресушим кожата си прекалено и да влошим състоянието й. Бъдете умерени в третирането на пъпките, грижете се за кожата си и скоро тя ще заблести от здраве!

Ябълков оцет

Ябълковият оцет може да елиминира пъпките по кожата и то доста лесно. Просто потопете клечка за уши в него и нанасяйте по засегнатите места няколко пъти на ден. Не е нужно да изплаквате.

Лимонов сок

Пресният лимонов сок е едно от най-добрите домашни средства за третиране на възпаленията по кожата. Много е важно да се прилага върху пъпките вечер преди да си легете, защото през деня предизвиква фоточувствителност и може да причини реакция със слънчевите лъчи. Отново, потопете клечка за уши в прясно изтискан лимонов сок и третирайте пъпките локално. За най-добър ефект не отмивайте и оставете лимоновия сок да действа през нощта.

Маска със зелена глина

Глината притежава уникалното свойство да изчиства и реминерализира кожата ни в дълбочина. Купете си зелена глина (специално за мазна кожа) или комбинирайте зелена и бяла глина (за комбинирана кожа). В малко количество от глината добавете малко вода и няколко капки етерично масло от лавандула или чаено дърво. Разбъркайте до получаването на гладка смес и поставете само на пъпките. Можете да преспите с тази локална маска, а на следващата сутрин пъпките почти ще са изчезнали.

Маска с горчица

Горчица против акне? Точно така. Горчицата съдържа естествена салицилова киселина, която елиминира появата на пъпки и акне по кожата. Горчицата също така е богата на витамин С, цинк, омега-3 и омега-6 мастни киселини, които могат да направят чудеса с кожата ни. Можете да направите маската с горчица на прах или с няколо лъжици готова горчица (внимавайте със съставките). Ако използвате горчица на прах, добавете вода, за да се получи гъста каша. Добавете също така и една с.л. мед и разбъркайте. Поставете върху възпалените зони и оставете за 15 минути, а след това отмийте с вода.

Ледени кубчета със зелен чай

Това е един от най-добрите и лесни начини за справяне с несъвършенствата.  Просто сварете концентриран зелен чай и го замразете във формички за лед. Когато се появи пъпчица извадете едно купче и задръжте купчето върху пъпката няколко минути.