frida.bg
валентино

Висша мода с дъх на Валентино! Колекция есен/зима и още нещо…

Висшата мода и Валентино вървят ръка за ръка! А ние надникнахме в най-новата колекция дизайнерски бижута на модния бранд и сме повече от очаровани. Това е първата самостоятелна колекция на Пиер Паоло Пиколи, италиански дизайнер и креативен директор на Валентино. Той работи за компанията повече от 8 години в екип с Мария-Грациа Чиури. Но най-после виждаме колекция, вдъхновена само от вижданията за красотата на Пиколи.

На 5 юли този месец Паоло Пиколи представи колекция есен/зима на модната къща Валентино на Седмицата на модата в Париж. Цялата колекция носи усещане за романтика и дълбочина. Рокли с изящна изработка, тежки платове, силуети в трапец, разстилащи се до земята поли. Цветовете са ярки – нюанси на червено, розово и маджента.

Вижте някои от най-ярките акценти от колекцията 2017/2018 на Валентино!

„Във времена на технологична рационализация исках да създам нещо спиритуално, нещо свещено… Нещо духовно като обредите и ритуалите, подобно на това, което се случва във висшата мода. И ето ни тук, предполагам това е стартовата точка на тази колекция.” – думи от речта на Паоло Пиколи по време на откриването на колекцията в Париж.

В цялата колекция забелязваме свободно падащи материи, носещи усещането за нещо загадъчно и мистично. И точно тази нотка на древния ритуал, въплътен в модерната представа за висша мода.

„Да се облечеш е един от най-важните ритуали в този свещен свят и днес, да се облечеш целия в котюр е свещен акт, който започва с интимния избор как точно да представиш себе си.”

Пиер Паоло Пиколи

„Висшата мода е всичко онова, което не можеш да видиш.”

Пиер Паоло Пиколи

Интересна колаборация между модерни прозрачни материи, разкриващи съвременната „разголена“ култура, и монашеска свенливост, обсипана в тежки бродерии в стил „барок“. Валентино представя конфликтуващи си страни по един много балансиран начин, което е и целта на висшата мода.  Колекцията безспорно е провокативна и смела, и още едно доказателство, че модата на първо място е изкуство!

Снимки: БГНЕС