frida.bg
http://asia.christianlouboutin.com

Коктейли Лято 2017: Лазурна екзотика в синьо

Коктейли Лято 2017: Лазурна екзотика в синьо

Юли отново е тук и излива изгарящо слънце от небесната синева. Където и да сме, в мислите си все по-често чуваме прибоя на вълните и виждаме прохладните морски ширини. Фантазиите ни лека-полека се оцветяват и попадаме в едно пълно с отблясъци Синьо лято. Според художниците синият цвят внушава чувство за ефирност и безкрайност. Според лекарите – намалява кръвното налягане и забавя дишането и сърдечната честота. И в двата случая действа успокояващо и релаксиращо.

Независимо дали ваканцията Ви вече е започнала или тепърва предстои, ще почувствате нейния дух по-силно, ако държите в ръка ледена чаша с неочаквано синьо съдържание. Ето защо в жегата Ви предлагаме няколко интересни и на вид, и на вкус изкушения в студената синя гама.

За да придадете този екзотичен цвят както на коктейли, така и на леки разхладителни напитки можете да използвате ликьор Синьо Кюрасо или безалкохолния му вариант – сироп. Той дава наситен лазурносин цвят, дори и след разреждане, тръпчив аромат на портокалови кори и тропически вкус. Ярката му окраска винаги привлича погледа, а вкусът на леко горчиви бонбони и портокал се комбинира успешно с почти всичко.

Друг вариант за получаване на желания морски цвят е сиропа Фабри Миксибар Тропическо синьо. Освен мечтаната асоциация с Карибите, той ще добави към Вашите творения и сладък привкус на ванилия. Освен в коктейли можете да го включвате и в шейкове, фрапета, студени чайове, смутита и десерти…

 

Коктейли Лято 2017: Синята Лагуна

Синята лагуна… освен райския малък бахамски остров и романтичната приключенска драма от 1980, с това име се нарича и един от най-популярните летни коктейли в света.
Историята му започва преди повече от 100 години и той е всепризнат за класика в жанра, а рецептата му се предава от поколение на поколение. Самото име е достатъчно да Ви телепортира на един бряг с блестящ пясък и прозрачна морска вода, а свежият му вкус ще Ви донесе мигновена прохлада в летните жеги.

Напълнете висока чаша с кубчета лед. Сипете върху тях 50 мл. водка и 100-150 мл. домашна лимонада. Разбъркайте, за да се смесят добре. Добавете 20 мл. – колкото за цвят – сироп или ликьор Синьо Кюрасо. Гарнирайте с лимонова кора и листенца прясна мента. Изключително лесен и бърз за приготвяне, Синята лагуна е подходящ за всякакви случаи и няма да пропусне да направи впечатление.

 

Коктейли Лято 2017: Син Хавай

Сини Коктейли Лято 2017

Още един световно известен тропически коктейл. Изключително освежаващ, той прави слънчевата светлина по-мека и релаксираща и Ви отвежда на място, където нямате нищо за правене и цял ден да се занимавате с това.
Коктейлът е изобретен през 1957 от легендарния барман от Уайкики, Хавай, Хари Ий. След като е предизвикан да създаде напитка с характерния син цвят на окенските вълни, той след редица експерименти достига до утвърдената рецепта. Случайно или не, няколко години по-късно Елвис Пресли се снима в музикалната романтична комедия „Син Хавай“.

Коктейлът се приготвя за минути и е идеален за почивка след края на работния ден или за вечеря с приятели.
За едно питие са Ви необходими: 50 мл. бял ром (можете да използвате такъв с кокосов аромат, за да обогатите тропическата вкусова палитра), 20 мл. ликьор Синьо Кюрасо и 100 мл. неподсладен сок от ананас.
Ако искате да опитате безалкохолния вариант на коктейла, заменете рома със сок от кокос, а ликьора – със син сироп.

Смесете трите съставки в шейкър. Сервирайте в чаша на столче с много лед и не забравяйте парчето ананас, коктейлните череши и чадърчето.

 

Коктейли Лято 2017: Син Александър

Сини Коктейли Лято 2017
Photo by John Phelan – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20033619

Интересна вариация на класическия коктейл Бренди Александър. Роден в началото на 20 век, коктейлът има множество варианти с различни видове алкохол. Характерните му съставки, които не бива да се пропускат и го правят това, което е са какаов ликьор и сметана. Макар да е бил приготвян и с ръжено уиски, и с джин, за официален се приема варианта с бренди или коняк, откъдето идва името му.

За да го приготвите смесете 1/3 коняк или бренди, 1/3 ликьор какао и 1/3 сладка течна сметана. Разбъркайте съставките в шейкър с лед и накрая добавете няколко лъжички ликьор Синьо Кюрасо. Количеството е според това, колко наситен цвят желаете. В зависимост от това дали използвате бял или кафяв какаов ликьор ще получите различни цветови нюанси, а можете и да го замените с ликьор кафе за още по-интересен вкус. Поднесете прецеден и без лед в коктейлна чаша, чийто ръб сте декорирали с фина пудра от какао или кафе и поръсен с индийско орехче. Алтернативен вариант на сервиране е с парче ананас, а защо не и със закачливо хрупкаво цветно венчелистче.

 

Коктейли Лято 2017: Син делфин

Тази смес от вермут, гренадин, син ликьор и лимонада се плъзга леко и елегантно като делфин, но е способна и да се превърне в акула при по-големи количества. Според предпочитанията си изберете сладък или горчив бял вермут. Сиропът от нар (гренадин) очевидно влияе на цвета и внася плътни плодови нотки. Купешкият е доста сладък, но истинският е малко кисел и стипчив, с характерна танинова дълбочина на вкуса. Ингредиентите не се разбъркват предварително, а се сипват директно в чашата за сервиране с няколко кубчета лед, всеки върху предишния.

Пръв, като най-тежък е вермута – ок. 50 мл. След това – гренадинът – по-малко, ако търсите само оцветяването, и повече, ако искате вкусът му да е по-осезаем. Долейте чашата с домашна лимонада и добавете ликьор Синьо Кюрасо. Вместо гренадин може да използвате сок от къпини и да увенчаете творението си с пресен плод.

 

Коктейли Лято 2017: Синя джинджифилова лимонада

Ето и едно предложение за леко пикантна и силно освежаваща лимонада, на която можете да се наслаждавате самостоятелно или да използвате за съставка в алкохолни и безалкохолни коктейли. Повече или по-малко подсладена, тя е безценна за утоляване на жаждата в блясъка на летните дни. Специалната съставка – джинджифилът – и придава лютива жилка, която се съчетава перфектно с лимона. За разлика от традиционната лимонада, тази се прави без предварително сварен захарен сироп, което ще Ви спести въртенето около печката в жегите.

Изстискайте няколко лимона, така че да получите около една чаша сок. Обелете малко парче джинджифилов корен и го нарежете на ситно. Сложете ги в блендер, заедно със сока и няколко лъжици захар и залейте с 4 чаши вода. Можете да замените захарта с мед, стевия или друг подсладител. Разбивайте, докато получите гладка смес. След това добавете още толкова вода и няколко лъжички ликьор Синьо Кюрасо, като леко разбърквате, за да се хомогенизира. Прецедете в друг съд и изстудете в хладилник. За да подсилите вкуса, а и за красота, може да добавите цели резенчета лимон. Сервирайте с много лед и слънчево настроение!

Разгледайте и зелените ни предложения в цвета на 2017 година!