frida.bg

Най-добрите етерични масла за добра памет и концентрация

Ако сте разсеяни, трудно се концентрирате или напоследък често се хващате да забравяте – тези етерични масла ще ви помогнат по един прекрасен начин да държите мозъка си във форма! Те могат да ви направят по-умни, бързи и ясни в преценките си. И особено, ако искате да засилите своята креативност и да ви хрумват нестандартни решения – етеричните масла са вашият най-добър съюзник!

Кои са най-добрите етерични масла за подобряване на когнитивните ни функции

Етеричен миск за подобряване на паметта: смесете 3 капки масло от босилек, 5 капки масло от розмарин и 2 капки масло от кипарис.

Макар и да не можем да цитираме безкраен списък с научни изследвания, които лабораторно са доказали ефектите на етеричните масла върху мозъка, те имат безспорни благотворни ефекти, които лежат зад стотици години предавана от покление а поколение мъдрост. И да, вече има научни изследвания, които правят стъпки към разбирането на магията на ароматите. И това може само да ни радва!

Ето най-добрите етерични масла за бистър ум:

  • Розмарин
  • Босилек
  • Мента
  • Градински чай
Как да използваме тези масла?

Един от най-лесните начини да изпълним помещението и всичките си сетива с прекрасните аромати на етеричните масла е просто да добавим няколко капки в купа с гореща вода. Затоплете водата леко на котлона и когато кипне премахнете от огъня. Добавете вътре етеричните масла, които сте избрали и оставете водата да се охлади по естествен начин. Парата ще разнесе ароматите в цялата стая и ще обогати въздуха с ценни стимулиращи мозъка ни есенции.

Другият начин за употреба на етерични масла в домашни условия е да си закупите обикновен изпарител с чаена свещ. Прекрасен метод за създаване на уютна ароматна атмосфера вкъщи, а защо не и в офиса. Етеричните масла за бистър ум биха направили чудеса, когато трябва да бъдем фокусирани, точни и изпълнителни.

Етеричен микс за бистър ум: смесете 2 капки масло от мента, 5 капки масло от босилек и 6 капки масло от евкалипт.