frida.bg
гримът

Гримът през лятото трябва да бъд лек, секси и … освежаващ

Повечето от нас предпочитат малко по-лек грим през лятото. Такъв, който да разкрива естествената красота, без да изглежда тежко и прекалено. Но често през летния сезон, когато въздухът е влажен, дори лекият грим се превръща в предизвикателна задача с много неизвестни. Нека си признаем – спиралата ни се разтича, а кожата ни реагира под тежеста на фондьотена често с обриви и акне. За щастие гримът през лятото може да разкрива красотата ни без странични ефекти стига да знаем няколко малки тайни като тези, които ще ви разкрием в тази статия.

Какво трябва да знаем за перфектния летен грим?
Хидратантният крем е важен

Зимата и лятото имат различно влияние върху кожата ни. И ако през зимата тя е изпложена на вятът и студ и се нуждае от повече защита, през лятото обикновено имаме нужда от по-лек хидратант, който няма да омазнава кожата ни излишно. Ако кожата ви е смесена или склонна към омазняване през лятото сменете дневния си крем с по-лека формула, която едновременно ще осигурява нужната хидратация, но без да запушва порите и да причинява лъщене.

Перфектната база със SPF

През лятото, когато слънцето е изключително силно, е важно да не пропускаме слънцезащитният фактор. Няма значение дали кожата ви е склонна към изгаряния или не – всяка кожа има нужда от защита от вредните ефекти на слънцето. Нямате нужда от преждевременно остараване на кожата, петна и т.н. Най-добре е да използвате база за грим със слънцезащитен фактор 50, за да сте сигурни, че кожата ви е максимално защитена. Така със сигурност си гарантирате хубава кожа за много години напред!

Фондьотен или … ?

Когато нанасяме фондьотен през лятото често порите ни се запушват, а това причинява кожни раздразнения и акне. Препоръчваме ви да се доверите на ББ крем, който освен изравняване на кожата и прикриване на някои леки несъвършенства ще я хидратира в дълбочина и ще я озари. Без да запушва порите и без да оставя следи от разтичане под действието на лятната горещина и влага.

Гримът: колкото по-малко, толкова повече

Лятото е идеалното време да оставите кожата си да си отдъхне от многото разкрасяващи продукти. Имате нужда от гланц или червило със SPF, които да оставят усещане за естествен цвят. И лек руж, който придава съвсем естествена руменина на скулите. Изберете спирала за мигли, която устоява на разтичане. А за плажа се доверете на водоустойчив вариант, който ще подчертае миглите ви без изненадващи размазвания.

Фиксирайте!

Дните през лятото са дълги и най-доброто нещо, което можем да носим със себе си е освежаващият и запечатващ грима спрей за лице. Независимо дали харесвате термална вода или по-скоро бихте се доверили на вода с етерични масла, спреят за лице е нещо много важно в дамската ви чанта. Той ще ви разхлади, когато имате нужда, а гримът ви ще бъде фиксиран точно там, където трябва да бъде! На пазара се предлагат и български варианти на спрейза лице, например с розова вода и лавандула. Те ще ви осигурят нужната свежест и фиксация на доста добри цени!