frida.bg
зодия Рак

Зодия Рак и други лунни истории

Както Луната има своя тъмна и светла страна, така и хората родени в зодия Рак носят в себе си светлината и сянката. В зависимост от фазите на Луната, Раците плуват в различните си настроения и състояния на духа. Луната дирижира рачешката експресивност, въображение и чувственост. Тя обагря в лунна светлина с всеки ден по малко повече от многостранния образ на раците. А настане ли Пълнолуние, заедно със силата на Луната кулминира и рачешката същност на лунните хора сред нас.

На 21 юни навлизаме в небесните дебри на зодия Рак, а заедно с това отбелязваме лятното слънцестоене. До 22 юли ще се радваме на лунните рачешки превъплъщения като на един истински тайнствен съспенс, като на силно заредена с мистика психологическа драма, като на романтична любовна история, съпътстваща сюжета в криминале…

Лунните хора – „мистични, окултни, променливи, феминистични, духовни, океански, артистични, еротични…“

Астрологичният символ на зодия Рак има отличителна червена окраска, която представлява не само знак за внимание, но символизира и неговия лунен произход. Хората родени под този знак имат изявени лунни аспекти и притежават остър аналитичен ум, примесен със силна интуиция.

Лунната природа на Раците ги прави едновременно женствени и надарени с мъжка сила, тайнствени и трудни за разгадаване хора, чиито най-големи сили и слабости се крият в емоциите.

принцеса Даяна

Принцеса Даяна Спенсър, родена на 1 юли 1961г. в Сандригам, Великобритания

Луната въздейства безотказно върху всички представители на зодия Рак. Тя не просто променя лика им според собствената си форма и пълнота, а режисира в симфонична последователност различните проявления на рачешкия характер. В зависимост от лунните фази, тези силно емоционални лунни индивиди променят настроенията си, но не и характера си.

Луната задава ниските и високите тонове в неизменните рачешки проявления – ранимост, съзидателност, любвеобилност, интуитивност, прецизност, аналитичност… Тя въздейства на прословутото чувството за хумор на Раците, преобразявайки го от шумен заразителен смях до ехидност, раздразнителност или сарказъм; Тя си играе с оптимизма им, трансформирайки го от вдъхновен ентусиазъм до отегчение или депресия; Тя подклажда креативността им до крайност, а после я оставя на зарядно докато отново не получи онзи максимален капацитет на полезно действие, който единствено може да удовлетвори нашия претенциозен и изтънчен Рак…

…Този падащ от Луната бунтар и бомбаджия, романтик и гальовник, гмуркач сред водите на Океана и повелител на необятните водни дълбини.

Крис Корнел

Крис Корнел, роден на 20 юли 1964г. в Сиатъл

Под влияние на Луната, типичният Рак може да изпадне в неадекватни и изненадващи настроения, които ще ви озадачат. Така например, по Новолуние ракът ще бъде изморен, раздразнителен и изолиран в черупката си, докато Пълнолунието ще изпълни света му с нов заряд от светлинна енергия и ще го направи страстен, неуморим и разпръскващ лунен прашец.

Хемингуей

Ърнест Хемингуей, роден на 21 юли 1899г. Оук Парк, Илинойс

Луната прибавя силна доза интуиция към профила на Раците, така че не смейте да си играете и шикалкавите с тях. Неискреността ви скоро ще ги накара или да експлодират, или да тръгнат по рачешки леко встрани и дипломатично да ви заобиколят.

Има Раци с наистина силно изявена тъмна страна.

Така е не само според астролозите, но и според американското бюро за разследване, чиито доклади регистрират зодия Рак като най-смъртоносната сред всички зодии. В рапортите на ФБР представителите на зодия Рак присъстват като най-често арестуваните за извършване на тежки престъпления. Това логично ги поставя като номер едно сред зодиите, склонни да се подвизават извън закона.

Неруда

Пабло Неруда, роден на 12 юли 1904г. в Парал, Чили

Според докладите на ФБР, Раците са страстни, спонтанни, родени престъпници, които често рецидивират и имат склонност да оставят следи след себе си, в повечето случаи нарочно. Повечето раци-убийци са регистрирани като хора, страдащи от психични отклонения.

Що се отнася до нашия обикновен червен Рак, макар скрит бунтар и лунатик, дълбоко в себе си той е просто един обикновен мечтател, жадуващ за обич и семеен уют. В нормалните си проявления Раците могат да бъдат невероятно адаптивни, креативни, верни, лоялни, добри слушатели и съветници. Те са приятелски настроени към непознатите и майчински грижовни към близките си. Имат пъргав ум, меко и ранимо сърце, галантни обноски и са силно интуитивни в преценките си.

Но не смейте да се възползвате от мекотата и лоялността им – вече ви предупредихме за рачешката склонност да се подвизават извън закона!

Оруел

Джордж Оруел, роден на 25 юни 1903г. в Мотихари, Британска Индия

Раците имат вроден усет към красивите и скъпи неща, както и специално отношение към парите. Парите за тях обикновено не са проблем, но това не означава, че раците са разпилени и разточителни. Напротив! Те никак не обичат да злоупотребяват с харчене на средства и това ги кара да съчетават романтиката с практичността. Способни са да дадат всичко за вас, но преди това хубаво ще ви проучат и ще си направят сметката много добре.

Лунния човек от зодия Рак обича секса, парите, историята, фотографията, кулинарията и пътешествията. За това се пригответе да му доставите любов и приключения в разумни количества, а той ще ви се отблагодарява дълго, лоялно и щедро.

Кафка

Франц Кафка, роден на 3 юли 883г. в Прага

Някъде там, на обратната страна на Луната, Раците крият и своята тъмна страна – мелахнолия, склонност към депресия, мнителност, обидчивост, прагматичност. Но нито една от тези рачешки черти не бива да ви плаши особено. Всички те са удобно за вас смекчени от дълбоката душевност и чувствеността на представителите на тази зодия. Въпреки това, има доста неща, с които един Рак би могъл да ви обърка и озадачи в началото.

Джордж Майкъл

Джордж Майкъл, роден на 25 юни 1963г. в Лондон

Ще се маете на ентусиазма, с който ще оборва съществуването на божествена магия,  въпреки богатото си въображение. Ще му се чудите на невероятната пестеливост, въпреки способността му да сътворява чудеса от храброст и пари от старите ви вестници. Но знайте, че склонностите му към пестеливост и прагматичност са част от рачешкия инструментариум за самосъхранение и балансиране, и просто го приемете такъв:

Нашият главен герой на деня Ракът вярва в една единствена магия – лунната сплав между динамита и любовта.

Раците са непоправими романтици – раними, чувствителни, грижовни, отдадени на любовта и семейството си. Тяхната първична чувствителност не бива да ви плаши, защото тя крие приятни изненади и страстни изблици не само в леглото и на лунна светлина.

Ракът е нежен и обичлив партньор, невероятен готвач и страхотен родител.

Дан Браун

Дан Браун, роден на 22 юни 1964г. в Ню Хампшър

Любовта за раците е необходимост и извор на сила, но понякога рачешката любов е заслепяваща и прави от раците ревниви и себични в любовта хора. Те обичат да наказват с мълчание и да изпитват любовта на партньора чрез игнориране. Но независимо от всичко, любовта им е винаги силна и готова за подвизи.

Всяка раздяла е тежка за раците и само новата любов може да успокои тази болка.

Спечелите ли сърцето на човека от Луната, вие ще бъдете неговата кралица. Може би единствено образа на майка му би бил по-светъл и в правото си да се конкурира с вашият. Приемете тази конкуренция за даденост и от там нататък връзката ви със зодия Рак ще бъде истински приятно преживяване.

Джош Хартнет

Джош Хартнет, роден на 21 юли 1978г. в Сейнт Пол, Минесота

Ракът е страхотен аниматор и родител. Той е търпелив, внимателен, забавен и изобретателен. Притежава повишен родителски инстинкт, подсилен от въздействието на Луната. Ракът знае как да се заиграва и да гледа деца и го прави искрено, вдетинено и вдъхновяващо. Като в поредната серия на филма за Шрек и неговите новородени шрекчета, бащата Рак пее, танцува и истински се забавлява докато сменя памперси. Картинката е едновременно смешна и трогваща до сълзи!

Том Ханкс

Том Ханкс, роден на 9 юли 1956г. в Конкорд, Калифорния

Ако е влюбен във вас, Ракът ще ви обожава и гледа като своя кралица. А направи ли ви своя жена – директно влизате във владенията на едно може би не толкова голямо, но добре поддържано и богато  кралство с приказни зелени градини и красив дворец, в който да приютите любовта си.

Мъжът Рак няма да ви признае за своя веднага. Той ще се колебае, двоуми, ще пресмята и ще се оглежда. Ще тества търпението ви и ще ви подлага на изпитания. Ще пази в тайна крехката ви още връзка и дълго ще обмисля финалния си ход. Не толкова защото е пресметлив или още не се е сдобил с благословията на майка си. В бракът и сърдечните работи ракът има нужда да се чувства сигурен и да брани своята ранимост.

Том Круз

Том Круз, роден на 3 юли 1962г. в Ню Йорк

Но ако вие вече сте негова – най-красивата женска усмивка ще бъде вашата! Любовта му ще ви направи дива, красива и щастлива. Ще бъдете страстно обичана от мъж, който перфектно познава лунните настроения на жените и много добре умее да се хармонизира с женската енергия.

Лив Тейлър

Лив Тейлър, родена на 1 юли 1977г. в Ню Йорк

Източник: Masha & The Magic