frida.bg

5 дни балет в домашни условия: мисия невероятна! + ВИДЕО

Красота, изящество и елегантност струят на талази от тренировките по балет. Да, балетът вече е сред нас обикновените хора и можем да се радваме на прекрасните му ползи за здравето дори и в домашни условия. Ако не сте чували за Мери Хелън Боуърс, ей сега ще ви запознаем с нея. Тя е професионална балерина и основател на Ballet Beautiful, школа за балет за съвсем нормални жени. Такива като нас, които … никога преди не са посещавали клас по балет.

Снимка: Ballet Beautiful

Мари Хелън е жената, която тренира Натали Портман за незабравимата й роля във филма “Черен лебед”. Тя също така тренира  много известни личности, включително ангелите на Victoria’s secret. Мари Хелън е супер популярна в социалните мрежи и ни предлага наистина невероятни видеа, които можем да правим вкъщи. Така супер лесно можем да се радваме на прекрасните ползи от практикуването на балет, докато уютно си почиваме вкъщи. Или защо не на някое екзотично място по време на лятната ни почивка.

Снимка: Ballet Beautiful
Какво ще ни даде практикуването на балет?
  • Издължени мускули. Тренировката по балет наистина ще тонизира и издължи мускулите ви, така че тялото ви да изглежда грациозно и стегнато като на една истинска балерина.
  • Изправена стойка. Това е нещо, на което много се набляга в балета. По време на тренировката ще трябва да насочите активно осъзнаването си върху стойката си. Така ще придобиете перфектна грациозна осанка като на антилопа.
  • Самоувереност. Балетът ни помага да повишим своята увереност в себе си. Това се случва, благодарение на усещането за прогрес и контрол над тялото в нещо толкова предизвикателно, каквото е балетът.
  • Плоско коремче е гарантирано, когато решите да се занимавате с упражненията редовно.
  • Гъвкавост. Това е един прекрасен ефект от практикуването на балет с много ползи за здравето и самочувствието ни.
Да започваме!

Ден 1: Изящни крака

Ден 2: Перфектно коремче

Ден 3: Стегнато дупе

Ден 4: Тренировка за цялото тяло

Ден 5: Грациозни ръце