frida.bg
блог

5 причини защо трябва да си направите блог (поне веднъж в живота!)

Социалните мрежи направиха личния ни живот доста публичен, а създаването на личен блог е нещо като новия „таен дневник“. Макар и да не сме ЗА! прекомерната показност не можем да отречем, че в това да си открит и да споделяш интересите, впечатленията и преживяванията си има нещо много смело и често казано – симпатично.

Има много причини, поради които хората си правят блогове, но е факт, че писането е едно от най-вдъхновяващите и смислени хобита, които можете да имате. Блогването има много предимства и изисква желание за развитие, креативност и най-вече – да имаш мнение, което да не се страхуваш да споделиш с целия свят. Вижте защо трябва да си направите блог поне веднъж в живота, и не забравяйте сериозно да го обмислите!

Разширявате кръгозора си

Може би не сте се замисляли, но блогването ще ви научи на много неща и реално ще разшири знанията ви за света. Например, ако направите блог за готвене или тип „Направи си сам” със сигурност ще научите много техники, хитрости и тънкости, които ще ви помогнат и в реалния живот. Всяка статия или пост, които публикувате ще изискват проучване от ваша страна. Така блогването ще ви даде много нови знания и ще разшири кръгозора ви.

Научавате се да се изразявате

Когато решите да имате блог всъщност започвате да си задавате въпроси за самия себе си, интересите и мотиваторите в живота си. Всичко започва с въпроса: Какво ме вдъхновява дотолкова, че да създам блог? Писането ще ви направи експерти по това да изразявате мислите си в подредена писмена и не само форма. Както и възможност да преработите повторно свои опитности, които преразказвате или да аргументирате теми, които дълбоко ви вълнуват.

Откривате нови възможности

Когато създавате свой блог всъщност вие откривате пред света своите дарби, вдъхновения и заявявате коя е вашата мечтана работа. Например, ако работите като офис служител, но обожавате цветя и създадете блог за цветя, това може да се превърне в следващата ви работа. Тъй като какво по-добро CV от това, което сте създали, благодарение на своя опит и способности.

Получавате обратна връзка

Много хора биха използвали това като причина да НЕ създадат блог в този живот. Но помислете, обратната връзка е залог за развитие. Без нея ние ще циклим в едно състояние и няма и да знаем, че можем да променим нещо или че реално съществува следващо ниво. Изправете се пред притеснението от негативна обратна връзка и минете на следващия левъл. Ако една обратна връзка е градивна – не я отхвърляйте, а благодарете.

Просто за забавление

Блогването може да бъде много забавно. Най-вече защото идеята е да се наслаждаваш на това, което правиш. Както с всяко хоби, създаването на блог изисква да бъдеш страстно запален по нещо, да знаеш доста неща и да споделяш знанията си с хората. И най-вече, да изразяваш своя вътрешен свят и позиция. И това трябва наистина да ви доставя удоволствие!