frida.bg
маски

3 натурални маски за съвършена хидратация на тялото и лицето

Термометрите вече се нагорещят до червено и става все по- важно да хидратираме тялото си не само като приемаме достатъчно течности, а и като си правим хидратиращи маски. Овкусявайте водата си с лимонов сок и също така приемайте повече хидратиращи храни. Особено за дългите плажни дни, в които събираме тен под слънчевите лъчи задължително трябва да предпазваме кожата си с подходящ слънцезащитен фактор. А хидратиращите маски за кожата са просто задължителни. Вижте нашите предложения и  ги опитайте още днес!

Освежаващ скраб за лице със зехтин

Кожата ни обикновено се регенерира на всеки 14 до 28 дни. За да запазим свежия вид на кожата си е необходимо да премахваме мъртвите кожни клетки всяка седмица. За чувствителната кожа периодът е на 14 дни. Когато ексфолираме кожата редовно тя не само ще стане по-блестяща, но и ще приеме много по-дълбоко хидратиращите съставки на хидратиращата  маска.

Какво ви трябва?

  • 2 с.л. висококачествен зехтин
  • 1 ½ с.л. кафява захар
  • ½ с.л. прясно изцеден лимонов сок

Как да го приготвим?

Смесете съставките в малка купа. Намокрете ръцете си с топла вода и поставете  малко количество от сместа върху пръстите си. Масажирайте нежно ексофолианта върху кожата между 30 или 60 секунди. След това изплакнете с вода, почистете с тоник и нанесете хидратиращ крем със слънцезащитен фактор.

Хидратираща маска с манго

Мангото е плод, богат на фитохимикали и антиоксиданти, които подхранват и хидратират кожата в дълбочина. Мангото също така е богато на каротен, витамини от грубата В и витамин С, които имат противостареещо действие и възстановяват еластичността на кожата. Авокадото от друга страна ще хидратира кожата ви и ще отстрани черните точки и акнеичните пъпки.

Какво ви трябва?

  • 1 с.л. плод манго
  • 2 с.л. авокадо
  • 1 ч.л. кокосово масло

Как да я приготвим?

Смесете съставките в малка купа и бъркайте, докато стане хомогненна смес. Поствете маската на почистено лице  изчакайте 10-15 минути да подейства. След това отмийте с топла вода и подсушете с мека кърпа.

Кокосов скраб за тяло

Когато става дума за хидратация не трябва да забравяме за кожата на тялото си. Тя често силно се изсушава от излаганео на преки слънчеви лъчи. Затова трябва да хидратираме добре кожата си след всяка слънчева баня. И често да си правим този супер ефективен натурален скраб за тялото, който ще я направи красива и блестяща!

Какво ви трябва?

  • ¼ чаша кокосово мляко
  • ¾ чаша кафява захар
  • ¼ чаша кокосово масло
  • 3 с.л. цитрусов сок (грейпфрут/лимон)

Как да го приготвим?

Смесете всичики съставки в малка купа, объркайте добре и нанесете по цялото тяло с нежни масажни движения. Масажирайте около 5-10 минути и изплакнете с хладка вода. Кокосовото масло притежава уникални хидратиращи свойства. След този скраб кожата на цялото ви тяло ще е ревитализирана и хидратирана!