frida.bg

Изневярата. Какви са истинските причини, които я предизикват

Изневярата определено не е нещо, за което не обичаме да говорим. Тя причинява рана, която много трудно зараства. Изневярата забива своето острие в илюзиите ни, в привързаността и в доверието. Тя разрушава представата ни, че „всичко е наред” и изважда на светло всичките ни проблеми с другия, за които малко или много сме си затваряли очите от доста време. От изневярата боли, но тя също така е тук, за да ни научи на нещо. За нас самите. За другия. Както и за това каква връзка искаме оттук нататък.

Вижте кои са дълбоките причини, поради които изневярата се появява в живота ни. Понякога тя идва, за да ни покаже, че трябва да се погрижим за себе си, а друг път – за да трансформира (представата ни за) връзката с партньора на следващо ниво.

Прекалено сте близки

Това е реална причина за изневяра, макар и да ви звучи нелогично. Изневярата е средството, с което се слага дистанция между партньорите, за да се прояви индивидуалността им. Понякога във връзките губим идентичност и изневярата идва като компромисно средство, с което заявяваме, че имаме нужда отново да намерим себе си.

Конфликтите ви стигат до задънена улица

Нормално е всяка двойка да премине през периоди на конфликти и сдобрявания. Важното накрая е да има споделеност и да се чувствате разбрани и утешени от партньора си. Ако конфликтите ви често стигат до задънена улица или не искате да се карате само и само мир да има… И си замълчавате всеки път, посявате семенцето на изневярата. Ако не се чувстваме разбрани във връзката си, за съжаление, ще потърсим разбиране някъде другаде.

Чувствате се неценени

Да се чувстваш оценен и видян е ключов фактор за поддържането на здравословна емоционална връзка между партньорите. Когато не показваме, че оценяваме партньора си ние му отказваме един много ценен дар. И също така, ако самите ние се чувстваме лишени от положителна оценка и срещаме само критика и отхвърляне… Ще потърсим валидизация някъде другаде.

Вижте още защо изневярата се случва ТУК!