frida.bg

Йогалатес: гъвкавост и перфектна форма в едно

Йогалатес е един чудесен начин да поддържаш перфектна форма. Той комбинира ползите на йога и пилатес и има множество прекрасни ефекти върху тялото и ума ни. Йогалатес ни дава възможност да подобрим физическата си форма, да издължим и стегнем мускулите си и да се радваме на всяко движение на тялото си. Да не забравяме едно от най-готините според нас предимства – гъвкавост.

Защо йогалатес?

Пилатесът сам по себе си е система от специфични упражнения за тялото, които се фокусират основно върху стягане и тонизиране на корема. А фокусът на йога е малко по еклектичен. Той е насочен към обединението на тялото, дъха и ума. Когато искаме да се радваме на ползите и на двете системи, йогалатесът е перфектният избор. С него ще подобрите стойката си, ще заздравите тялото си и ще изгорите доста калории. Вижте кои са и останалите ползи от практикуването на йогалатес.

Гъвкавост

Елементите от йога, които йогалатесът включва, ще ви помогнат да станете по-гъвкави. В клас по йогалатес ще имате възможност да се фокусирате върху ставите, мускулите и сухожилията си и малко по малко ще ги отпуснете и разтегнете. А гъвкавото тяло е здраво тяло. И йогалатесът ще ви помогне много в това отношение.

Вътрешен масаж

Йогата и пилатесът са единствените форми на активност, които активно стимулират вътрешните органи. А вътрешният масаж стимулира функциите им и води до по-добро цялостно здраве. С търпение и практика вие се научавате да „чувате” сигналите на тялото си и да намествате тялото си в най-здравословните позиции. Точно тези, от които то се нуждае.

Тонизиране на цялото тяло

Йогалатесът акцентира върху тонизирането и стягането на мускулите. Той ни помага да увеличим нашата вътрешна сила и издръжливост. Можете да бъдете сигурни в едно – с йогалатес можете да изваете перфектна форма и това може да ви потвърди всеки практикуващ.

Детоксикация на тялото

Както вече казахме, йогалатесът разтяга мускулните влакна и масажира вътрешните органи. Освен това той активизира циркулацията на кръвта в тялото и подпомага изхвърлянето на натрупаните токсини.

Изгаря много калории

Ако съчетаем йогалатес два пъти седмично със здравословна и умерена диета наистина можем да отслабнем. По време на йогалатес класа ще изгорите доста калории и то съвсем неусетно – докато се наслаждавате на движението!