frida.bg
разпродажби

6 съвета за финансово оцеляване в сезона на летните разпродажби

Вече сме средата на лятото и магазините залепиха огромните червени стикери, обявяващи началото на сезона на летните разродажби. Това предизвиква лека еуфория в женското мнозинство, както и желание по-скоро да се отправим на заслужен шопинг. И да пръснем не малко пари за неща, които са намалени на 50%. Разпродажбите са като ходенето по тънък лед. Съблазнителнителните оферти ни привличат неустоимо и току-виж сме се сдобили с няколко чанти супер изгодни покупки, от които всъщност … нямаме особена нужда. Затова ви предлагаме 6 съвета за финансово оцеляване в сезона летните разпродажби, плюс какво задължително трябва да си купите. Разбира се, с огромна доза внимание.

Помислете от какво наистина имате нужда

Какво ви липсва в гардероба като цяло, без значение от сезона? Може би имате нужда от изчистени бели тениски или от пуловери за зимата. Каквото и да е, бъдете целенасочени, когато тръгвате на пазар за модни сделки. Може и много да харесвате тази жълта пола на волани с бродерия, но ако нямате нужда от нея – тя просто не си заслужава.

Качество, а не количество

Може би ще забележите, че сезонните разпродажби превръщат дори и качествените дрехи в нещо като раздърпани вехтории. Толкова много пазаруващи жени, които дърпат, пробват и … не внимават и причиняват скъсвания, бримки и какво ли още не по артикулите. И мазазините заприличват на нещо като … битаци. А цените са просто по-ниски. Понякога си струва да си купите роклята, която супер много харесвате на по-високата цена, защото със сигурност качеството й ще бъде по-добро, отколкото на същия модел по време на разпродажбите.

Избягвайте супер актуалните неща

Например, ярките златисти панталони или дънките с огромни бродерии на единия крачол. Просто защото те ще бъдат актуални само още месец и дори да ги облечете веднъж или два пъти след това тези „модерни находки” ще потънат в забвение в дъното на гардероба ви. Супер крещящите модни артикули са с доста къса трайност. Помислете дали си заслужава инвестицията.

Придържайте се към стила си

Ако нещо съответства на вашия стил и можете да го комбинирате с дрехите, които вече имате в гардероба си – давайте. Това е знак, че наистина ще носите това нещо, а няма просто да го забравите след две обличания. Също така, когато купуваме артикули, съответстващи на нашата личност, това ще ги направи актуални и след една и две години.

Отидете сами

Да, когато сте заедно с приятелка и си говорите сладко-сладко има вероятност да купите неща, от които нямате нужда. просто защото сте на шопинг по женски и е готино да пазаруваш заради самото пазаруване. Когато отидете на пазар сами ще имате пространство да помислите преди да се отправите към касата, а това ще ви спести излишните харчове.

Винаги купувайте точния размер

Няма значение дали тези обувки са супер мега яки, ако са 37 номер, а вие носите 38 просто ги оставете. Всяка жена е купувала нещо просто защото е страхотно, но само толкова. Грешният размер води до мазоли и откровено кофти аутфит. И по-добре си го спестете. Ако нямат вашия размер, просто това не е вашата модна находка и това е!

Ако изглежда като парцал, значи наистина е

Разпродажбите имат едно важно умение. Изваждат наяве истинското качество на артикулите. По време на SALES дрешките не са окачени на закачалки и перфектно изгладени, а разхвърляни, смачкани и … прокъсани. Да, ако изглежда като парцал значи наистина Е. Не купувайте неща, които не ви добавят стойност. По-добре си купете едно нещо, но то да ви дава усещането за класа, което наистина заслужавате!