frida.bg
силните

7 неща, които силните жени просто избират да НЕ правят

Може би и вие сте една от силните и независими жени, за които говорим тук. Може би се опитвате да бъдете или тотално ви е писнало от това. Да бъдеш в образа на „силно момиче” е далеч по-сложно, отколкото звучи. За много от нас това е предизвикателна задача, с която се справяме всеки ден с неимоверни усилия.

Обществото ни има нужда от „силни жени“ и това е посланието към нас – да бъдем такива. Но има една тънка граница, която не трябва да преминаваме. Например, не трябва да се превръщаме в майки на мъжете си, нито да изоставяме собствените си нужди и усещания само и само да бъдем в шаблона на силната жена. Да бъдеш силна жена в съвременния свят означава да защитиш правото си да бъдеш жена на първо място и да откажеш да бъдеш „силна” на всяка цена. А за това се изисква голяма сила и кураж.

Вижте какво силните жени просто не правят!
Не пренебрегват кариерата си

Може би това не ви учудва особено, но за много жени, които са избрали да бъдат „силни“ за някой друг и да се грижат за мъжете, децата и чуждите мечти … това е много характерна особеност. Всъщност силната жена знае кога да каже „не” и да защити правото си да се развива и да има мечти и кариера, която не отговаря на общоприетите очаквания.

Не се скриват, когато стане напечено

Да, силната жена ще устои на бури и урагани и ще действа практично и целенасочено. Тя ще заяви мнението си и ще направи така, че гласът й да бъде чут, а решенията й взети под внимание. И не, че не трябва да приемаме помощ в трудни ситуации. Просто да знаеш, че можеш да защитиш себе си, както и да се справиш с проблематичите ситуации сама повишава самооцеката ти и те прави супер уверена в собствените си сили.

Не обвиняват себе си

Истински силните жени познават себе си много добре и знаят, че имат както прекрасни, така и някои не толкова положители черти. Но най-вече те притежават способността да загърбват грешките си и да се учат от своите не толкова правилни избори. Те не се оплакват, нито се обвиняват. Животът е училище и силната жена знае това и просто се учи от всяка ситуация.

Не остават в кофти връзки

Просто защото не го заслужават и знаят това много добре. Понякога им трябва малко време да съберат силата в себе си, за да напуснат мъжа, който все още обичат. Но го правят. Защото ценят себе си и знаят, че заслужават прекрасно отношение и чиста любов.

Не спират да учат

Силната жена никога не спира да учи и да става по-добра версия на себе си всеки ден. Тя избира да е инфомирана и също така да задълбочава своите познания за живота, хората и вселената всеки ден.

Не позволяват на другите да им влияят

Това е много важно нещо, която всяка силна жена трябва да усвои рано или късно. Тялото ви е перфектно точно такова, каквото е. Вие сте точно там, където имате нужда да бъдете. Нека оценките на хората около вас по никакъв начин не се отразяват на вашето самоуважение и любов към себе си. Вие сте тук, за да се развивате всеки ден, а хората – те просто обичат да си говорят.

Не пренебрегват здравето си

Силната жена се грижи за здравето си и това наистина й е приоритет. Тя знае, че прекрасното й тяло се нуждае от сън, здравословна храна и приятни усещания и изживявания. И независимо колко зает е денят й, тя намира време, за да се погрижи за себе си. За да изглежда и да се чувства фантастично!