frida.bg

Реалните причини защо все още нямате тялото на мечтите си

Нека бъдем честни със себе си, искаме да имаме тялото на мечтите си с минимум тренировки и с диета, по възможност с обилно количество шоколад. Ние също си мечтаем за нещо подобно, но все още няма магическо хапче за стегнат корем. Всъщност, има една магичека съставка, след която всичко се нарежда прекрасно. Тя включва в състава си любов към собственото си тяло и … звезден прах. Все пак има доза магия, нали? И за да започнем да приемаме тази хранителна добавка редовно, като един вид „магическо хапче”, трябва да разберем причините, които реално ни саботират.

Истинските причини да нямаме тялото, за което мечтаем
Структурата на тялото ни е различна от „мечтаната”

Например, вие може и да искате да имате тялото на Алесандра Амброзио, но това просто не е възможно, защото костната ви структура е съвсем различна. Става дума за чиста анатомия. Дължината и ширината на костите е определяща за изграждането на мускулната ни система. Гъвкавостта на съединителната ви тъкан ще определи дали ще имаме целулит или не, както и колко гъвкави можем да станем дори и след много класове по йога. Хормоналните нива и продукцията на колаген ще се отразят на метаболизма ни и на способността ни да се възстановяваме.

И макар тялото ни да е способно на невроятни трансформации, има неща, които просто не можем да променим. Например, нашия ръст. И трябва да се приемем такива, каквито сме. Вместо да се сравняваме с красавиците от списанията, нека насочим вниманието си към начина, по който се чувстваме. Ако се сравняваме с идеалните пропорции на моделките, няма как да останем мотивирани за дълго, просто защото нашата структура вероятно е съвсем различна. Но ако сравнявате начина по който се чувствате преди и след тренировка и се чувствате наистина заредени с енергия – това най-вероятно ще ви стимулира да искате още и още. От същото.

Не сте открили „своя” спорт

Просто не става да е захванем с какъвто и да е спорт и да останем мотивирани за дълго. А за да открием „своя” спорт трябва наистина да познаваме себе си добре. Може би се насилвате да тичате в парка, а всъщност това съвсем не ви е по вкуса. Просто знаете, че е полезно. Не се учудвайте, че след първия или втория път просто се отказвате. Съвсем нормално, това не е вашият начин. Вместо това опитайте други спортове, дайте си шанс да откриете вашия спорт, който ще ви кара да отивате с широка усмивка към залата … или към планината.

Не сте щастливи с тялото си просто, защото не сте щастливи

Всеки човек поне веднъж си е казвал, че само да свали 10-20-30 килограма и ще бъде много щастлив. Изведнъж облаците над живота му ще се разсеят и щастието ще го обгърне във вечна прегръдка. Всъщност, тялото ни няма нищо общо с начина, по който се чувстваме. Нека не прехвърляме отговорността за живота си и личното си щастие върху него. То в повечето случаи иска прясна храна, вода и малко движение. Нищо повече.

Ако прехвърляме вината за вътрешната си неудовлетвореност върху тялото си, няма как да променим нещо. И няма как да усетим истинския вкус на щастието. Погледнете в себе си и намерете начин да промените нещо в живота си. Погрижете се за себе си и за тялото си. Поръсете себе си със звездния прах, който вече нарекохме „любов към себе си”, Този, който нашето тяло произвежда само и има спешна нужда от набавяне. И със сигурност ще имаме тялото на мечтите си, защото то ще започне да ни се отблагодарява с жизненост, енергия, добра форма и прекрасни усещания! А това звучи като мечта, не мислите ли?