frida.bg

5 заземяващи ефекта от сухото четкане, за които трябва да знаем

Може би сте чували за сухото четкане на кожата, но знаехте ли, че това всъщност е древна аюрведична практика, която всъщност се нарича gharsana. Целта на сухото четкане е да придвижи лимфата към сърдечната област и посредством това да елиминираме по-лесно токсините, които се задържат в бъбреците и черния дроб. Това всъщност е и задачата на цялата ни лимфна система. Чрез мрежа от жлези и органи тя ни освобождава от токсините. А лимфата сама по себе си представлява течност, съдържаща бели кръвни телца, които се борят с инфекциите и възпаленията.

Звучи сложно, но това е един наистина интелигентен механизъм на нашето тяло за освобождаване от вредни вируси и токсини. Сухото четкане симулира движението на лимфната течност и осъзнато я придвижва към сърцето като подпомага изчистването на тялото ни от всичко ненужно и възвръщането на оптималното ни здраве и красота!

Вижте как още сухото четкане подпомага здравословното ни състояние

Засилва имунитета ни

Сухото четкане, както вече споменахме, засилва движението на лимфната течност, а тя е тясно свързана с имунната функция. Ако лимфната система си върши добре работата вирусите и бактериите бързо ще се освобождават, а ние ще се радваме на оптимално здраве!

Балансира хормоните

Лимфната течност подпомага хормоните ни да се придвижват в тялото ни бързо и в този ред на мисли, когато лимфният поток е слаб хормоните ни не могат да стигнат до предназначеното си място. И това създава хормонален дисбаланс.

Детокс

Извеждането на токсините от тялото ни е една от най-важните функции на лимфната система. Когато лимфата циркулира нормално тя извежда всички отпадъчни материали от различни части на тялото ни, а лимфата заедно със събраните токсини се отделя с естествените процеси на изхвърляне.

Мека и гладка кожа

Сухото четкане премахва мъртвите клетки и стимулира производството на нови. По този начин кожата става мека и гладка, а циркулацията на кръвта е стимулирана. Това води до още един прекрасен ефект – естествено стягане и подмладяване на кожата.

Заземяване

Сухото четкане може ни помогне да свържем главата си (мислещата част) с тялото ни (физиексата част). Четкането може реално да доведе до усещане за вътрешен баланс и заземяване. Отдетете време за сухо четкане и докато го правите дишайте дълбоко през носа за най-добър ефект.

Как да четкаме тялото си правилно?

На първо място трябва да си закупите специална четка с естествен косъм. Преди да преминете към четкането уверете се, че сте пили достатъчно вода през деня. Много важно е да бъдете добре хидратирани. Така тялото ви ще разполага с достатъчно течност, с която да се освободят отпадните продукти от метаболизма и токсините. Започнете да изчетквате тялото като посоката е към сърцето като започнете от 3 и сигнете до 10 минути. Правете сухо четкане на тялото си поне два пъти седмично и се радвайте на невероятните му ползи за здравето ви!