frida.bg
енергия

6 практики, с които да се освободим от негативната енергия

Живеем в дуалистичен свят – добра и лоша енергия, правилно и погрешно. Точно затова Земята е много добро училище за душите ни. Ако нямаше раздвоение, нямаше да има болка, радост, болка и всичко друго, което има своя противоположност. И най-вече –нямаше да има развитие. Точно това е идеята на различните енергии, с които ние всеки ден взаимодействаме. Те ни предлагат уроци, които ежедневно трябва да научаваме и да продължаваме напред. Енергиите ни също са полярни – положителна и отрицателна. И един от важните уроци, които трябва да научим за себе си е да се предпазваме от отрицателната енергия и да не й позволяваме да завзема парченца от душата ни.

Предлагаме ви 6 начина, с които можете лесно и ефективно да изчистите енергията си всеки път, когато почувствате, че имате нужда. За най-добър резултат съчетайте няколко техники наведнъж.

Посейте намерение

Поставете дланите си върху сърдечната област и посейте намерение за освобождаване от негативната енергия. „Освобождавам се от негативната енергия/от чуждата енергия/от енергията, която не ми е необходима.” Също така можете да запишете намерението си на лист и да го изгорите. Кажете намерението си с глас. Използвайте гласа си, за да заявите във Вселената, че се освобождавате от всичко, което пречи на израстването ви.

Ароматни пръчици

Определени аромати могат да ни помогнат в това да изчистим енергията си и да си върнем усещането за хармония, потопени в чиста и светла енергия. Използвайте ароматни пръчици, например розмарин, кедър или градински чай. Запалете ароматната пръчица и нека пламъкът се загаси, да остане сам лек дим. Прокарайте пръчицата по тялото си отдолу-нагоре, за да изчистите негативната енергия изцяло.

Смейте се

Смехът и радостта представляват най-високата вибрация и именно смехът притежава удивителното свойство да изчиства негативната енергия от тялото ни като я извежда директно навън. Пуснете си смешно видео или започнете да се смеете съзнателно като терапия. Именно това свойство на смеха е залегнало в т.н. смехотерапия. Изсмейте негативната енергия навън.

Запалете свещи

Една свещ е съвсем достатъчна, но важното тук отново е намерението. Посейте намерение за пречистване и си кажете, че пламъкът на свещта изгаря негативната енергия.

Свирете на барабан

Ако нямате барабан вкъщи, можете да си пуснете видео от youtube, например Native american drum music. Можете да пуснете тази музиа за фон и отново да посеете намерение за изчистване на енергията и възвръщане на естествения ви хармоничен баланс.

Танцувайте

Танцувайте, за да се освободите от всичко негативно! Танцувайте сами, правете движения с цялото си тяло. Затворете очи и си представете, че танцувайки се освобождавате от всичко, което ви задържа и блокира. С всяко движение ставате все по-свободни, а радостта изпълва съществото ви и ви облива светла и мека енергия, свобода, творчество и креативност!