frida.bg
дистанцира

Какво да правим, когато Той започне да се дистанцира

Много често във връзката ни се получава така, че мъжът започва малко по малко да се дистанцира. Обикновено това е моментът, в който жените дирктно влизаме в емоционална криза и през главата ни обикновено минава какво ли не. Например, че си е намерил друга или че се кани да се раздели с нас. А това много често съвсем не е така. Да, болезнено е, защото започваме да се страхуваме от раздялата, а това може да ни вкара в катастрофично-отчаяно-безпомощно състояние. Трябва да знаете, че женската ни реакция в този момент (колкото и разбираема за нас жените да е тя) е доста преувеличена. Наяве излиза срахът ни от изоставяне, а той действително може да ни накара да се държим доста „особено”, което реално има голяма вероятност да отблъсне мъжа. И в резултат – той да се затвоти още повече за нас.

Може и да звучи парадоксално, но е точно така. Може би в момента Той има нужда да усети „себе си“ извън връзката ви или преживява проблеми, за които не е събрал куража да сподели. Причините могат да са много, но най-често мъжът се дистанцира, когато има нужда да разбере какво се случва вътре в него. Той заслужава това време за себе си и ако наистина го обичате дайте му тази възможност. Без да изпадате в нервни кризи. За щастие има начин да поемем глътка въздух, когато започваме да събираме границите на емоционалното си равновесие. За целта, погрижете се за себе си и му дайте пространството, от което има нужда. Ако ви обича той ще се върне при вас по-себе си от всякога. Ако не, просто това не е мъжът за вас и на практика – ви е направил голяма услуга.

Успокойте се и осъзнайте, че това е „типично“ мъжко поведение

Дори той да е безумно влюбен във вас, за него е съвсем естествено от време на време да се дистанцира. Той определено изживява нещо, но се страхува да покаже своята уязвимост и предпочита да премисли нещата в усамотение. Дори самото влюбване може да го предизвика да се отръпне просто, защото любовта те поставя в уязвима позиция. А това за някои мъже е доста плашещо. Затова намерете начин да се успокоите. Говорете с приятелки. Направете нещо хубаво за себе си. Поглезете се. Използвайте това време, за да обърнете внимание на себе си. Когато мъжът види, че неговото отдръпване не може да разруши върешния ви баланс, той вероятно сам ще поиска да се върне. Защото ще види стабилност у вас, която определено на него в този момент му липсва.

Отдръпнете се на свой ред

Когато единия от патньорите започва да се дистанцира, другият започва да пропада в бездънната яма на тревогата и … да преследва. Няма нищо по-отблъскващо от това да бъде преследван. Ако настоявате за обяснения, да се виждате и да си върнете предишната близка дистанция, само ще влошите положението. Затова отдръпнете се няколко крачки назад на свой ред. Това ще му позволи да види, че вие не сте зависими от него и в същото време сте достатъчно уверени, за да не се разпаднете от неговото отдръпване. Това със сигурност ще ви направи по-привлекателни в неговите очи. И да, той вероятно ще ви пожелае отново много бързо.

Изразете емоциите си ПОДХОДЯЩО

Дори той да излезе от мидата, в която се е затворил, благодарение на вашата емоционална стабилност, е съвсем нормално да сте гневни задето всичко това се е случило. Гневът има много лица. Едното от тях са обвиненията. Ако се отдадете на гнева си това може да се отрази разрушително на връзката ви. Затова е важно да изразите гнева си подходящо. Какво значи да изразиш гнева си подходящо ли? Първо, осъзнайте, че гневът крие в ръкава си болката от това, че сме били отблъснати емоционално. Изразете емоциите си с думи. Позволете си да бъдете уазвими. Това е единственият начин да си върнете близостта и не само. Единствено чрез уязвимостта ние ставаме по-близки и изграждаме интимност.  Покажете на своя мъж, че да бъдеш уязвим е нещо окей. Кажете как сте се чувствали с думи и това със сигурност ще обогати неговия собствен емоционален речник. Когато има комуникация, отдръпването вече става напълно ненужно!