frida.bg
масла

5-те най-добри етерични масла за околоочния контур

Етеричните масла представляват екстракти от растения, които често притежават богати съставки с множество ползи за нашата кожа и здраве. Но някои етерични масла са много по-ефикасни, що се отнася до подхраване на фината околоочна област. Етеричните масла могат да се комбинират, за да получим най-голям ефект. Те със сигурност ще ви осигурят дълбоко подхранване и антиейдж ефект, без да се налага да пръскате супер много пари за скъпи козметични кремове.

Предлагаме ви 5-те най-добри етерични масла, подходящи за околоочната зона
5. Сандалово дърво

Маслото от сандалово дърво притежава естествени стягащи и регенериращи свойства, които подобряват циркулацията на кръвта в околоочната зона. Сандаловото сърво прави кожата мека като изглажда фините линии. Сандаловото дърво омекотява кожата, но освен това подпомага формирането на нови клетки и възстановяването на епидермиса.

4. Градински чай

Етеричното масло от градински чай притежава антисептични свойства, стяга порите и прави фините линии около очите по-малко забележими. Но задължително нанесете подходящ крем за очи след поставяне на масло от градински чай. Според специалистите етеричното масло от билката може също така да ни помогне да предпазим кожата си от поява на лъщене и излишен себум, както и да свие порите по кожата на лицето ни като я направи по-стегната и гладка.

3. Смирна

Богато на антиоксиданти, етеричното масло от смирна подпомага кожата ни да се справи с увреждащия ефект на свободните радикали, причиняващи бръчици и фини линии. Свободните радикали предизвиват химична реакция в кожата ни, която разрушава колагена, както и други протеини в кожата. Маслото от смирна може да се използва за нежен масаж на околоочната зона, за да забавим стареенето и да възвърнем гладкостта на кожата си.

2. Нероли

Етеричното масло от нероли повишава еластичността на кожата около очите като я хидратира в дълбочина. Маслото подпомага образуването на нови клетки във епидермиса, както и намалява порите и видимие капиляри по кожата ни. Може да се използва и за цялото лице, но се препоръчва употребата на хидратиращ крем след това.

1. Шипка

Маслото от шипка подхранва кожата и я държи овлажнена дълго време. То е известно със своите противостареещи свойства, огромно количество антиоксиданти и способност да прониква в дълбоките словеве на епидермиса. Съдържа витамин А и С, които стимулират производството на колаген. Маслото от шипка действа като натурален ботокс за околоочната зона като съдейства за елиминирането на фините линии и възвръщането на естествената ни сияйност!