frida.bg
тантра

Тантра може да излекува връзката ни със себе си и с партньора

Тантра става все по-популярна по целия свят, включително и в България. И това не е случайно. Тантра въплъщава философия и древни практики, които могат да трансформират сексуалният ни живот и да излекуват както самите нас, така и връзката ни.

Какво представлява тантричният секс?

Сексът според традицията на тантра е в основата на самия живот. Самите ние сме дело на сливането на две сексуални клетки, но социалните норми и възпитание потискат секса като го забраняват, отричат и превръщат в нещо срамно и „грешно”.

Тантристката традиция всъщност ни връща реалната стойност на секса, без чувство на вина и без сексуални блокажи, дело на моралната репресия. В танта в никакъв случай не става дума за нещо прекалено, а за връщане на свещената сексуалност, която обединява мъжа и жената и ги превръща в единение на любовта.

Всъщност татричният секс не е фокусиран върху секса. Той залага на определени техники, целящи да обединят духовната ни енергия със сексуалната, както и трансформирането на сексуалната енергия в духовна.

Тантричен секс: какво тантра може да даде на връзката ни?
Ново ниво на удоволствието

Тантричният секс не е фокусиран върху оргазма. Напротив, опитва се да го забави и особено при мъжете – да го избегне. Вярва се, че с еакулацията мъжете губят жизнена енергия и се изтощават. В същото време препускането към целта ни лишава от удоволствието на момента „тук и сега“. Съвременните хора са толкова целенасочени, че търсят „резултат” на всяка цена и именно това е в основата на много сексуални блокажи и неудовлетвореност. Тантра цели да ни накара да се откажем от „крайния резултат“ и да присъстваме в тялото си изцяло. Да се оставим на вълната на удоволствието, без да се опитваме да стигнем до определена цел. Именно чрез присъствието в собственото си тяло и „потъването“ в усещанията и момента „тук и сега” може да се постигне екстатично състояние, което да продължи не няколко секунди, а часове.

Дълбока интимност

Тантра техниките могат да ни помогнат да изживеем дълбоки нива на любов и интимност с партньора, дори отдавна да сме загубили искрата на желанието. Често емоционалната неудовлетвореност във връзката води до „странични” връзки за удовлетворяване на епизодични сексуални нужди. И точно тук човек се изгубва, хаби енергията си и започва да руши връзката със себе си и с партньора. Тантра техниките могат да възвърнат усещането за интимност и емоционална близост между партньорите. Както и да ги научи как да се лекуват взаимно от предишни наранявания. Но най-вече да отворят портите пред непознати нива на интимност, за които дори не са подозирали преди.

Емоцинална стабилност

Емоционално и ментално силните хора са тези, които знаят как да поддържат сексуалната си енергия силна. Наполеон Хил казва, че успешните хора са тези със силна сексуална енергия. Когато повишаваме нашата сексуална енергия ние повишаваме нашата духовна сила. Тантра знае тайната на това да се наслаждаваш на секса и в същото време да не губиш ценната жизнена енегия. Тантра може да ни помогне да разширим преставата си за секса и да изживеем нови нова на удоволствие. Тя може да ни помогне реално да излекуваме връзката ни със себе си и с партньора!