frida.bg

Позицията, в която спим реално разкрива какви сме

Е, позицията, в която спим не е нещо, за което мислим често, но тя може наистина да ни покаже нещо повече за характера ни, което не сме подозирали преди. Обикновено се въртим и наместваме доста време, докато намерим идеалната поза, в която да се почувстваме комфортно и да се отпуснем. Или знаем идеално позицията, в която заспиваме почти неусетно. Понякога „най-удобната” поза за спане се мени спрямо емоционалното ни състояние, нивото на стрес или конкретния етап от живота ни. Според експертите по езика на тялото има неизменна връзка между начина, по който заспиваме и определени личностни черти, а според психолозите – позицията, в която отлитаме към света на сънищата говори много за върешния ни свят в момента. Вижте любопитни детайли за най-удобната си поза за сън и разберете … мъничко повече за себе си!

Ембрион

Ако най-удобната поза за сън за вас е ембрионът, то вероятно обичате да заспивате свити на кълбо. Точно както сте били в корема на майка си, преди да се родите. Това ще рече със свити колене, прибрани към гърдите. Позицията на ембрион метафорично цели да ни осигури една „сигурна среда”, в която да се отпуснем. Близо 40% от хората заспиват точно в тази позиция. Ако вие сте един от тях вероятно имате твърда обвивка отвън и мека, чувствителна сърцевина. Най-вероятно сте доста срамежливи, когато се запознавате с нови хора, но обикновено това се променя бързо след като опознаете хората около вас. Позицията на ембрион ни разкрива, че имаме нужда от това да се почувстваме в безопастност, преди да се отпуснем. Буквално и метафорично.

По корем

Ако често заспивате обърнати по корем и с ръце под възглавницата, то вие сте смели и доста социални. Обичате да контролирате живота си и това често предизвиква вълна на тревожност у вас. Позицията, в която сме обърнати по корем разкрива желание да предпазим и да скрием своята уязвимост, докато пред света показваме по-скоро лицето на сдържаност и подреденост.

Дърво

Цели 15% от хората намират за най-удобна позата, в която са обърнати настрани с ръце покрай тялото. Макар позицията да не е от най-итересните, тя разкрива доста отворен ум и добри социални умения. Тези хора са приятелски настроени, безгижни и харесвани от хората около тях. Също така са леко наивни в своята неизменна вяра в доброто у хората.

Молещия се

Позицията, в която заспивате настрани и протягате ръце напред сякаш се молите за нещо, е позицията на „Молещия се”. Хората, които намират комфорт точно в тази позиция са отворени към света, често цинични, понякога бавни и трудни при вземане на решения, но обикновено вземат ли решение то е веднъж завинаги. Също така позицията ни разкрива, че искате нещо повече от живота, което не си позволявате в ежедневието. Но нощем, вие просто се молите сякаш сами на себе си да запълните тази липса в реалността.

Войникът

Позицията на войника е тази, при която заспиваме по гръб с ръце покрай тялото. Само 8% от хората намират спокойствие точно в тази поза. Тя ни разкрива, че сме тихи, спокойни и резервирани, както и че имаме високи стандарти както за себе си, така и за останалите хора. За нас има принципи, които не е окей да се нарушават и не приемаме лесно промените от предварително начертания план.

Звезда

Хората, които буквално разперват ръце и крака като звезда, заемайки цялото легло, се чувстват комфортно и безгрижно в живота си. Ако заспивате с разперено тяло най-вероятно сте добър приятел, на който може да се има доверие. Вие винаги сте готови да се притечете на помощ и да помогнете на приятел в нужда и често се оказвате в центъра на вниманието. И нямате нищо против!