frida.bg

Вижте кои са най-важните планети в наталната карта на всяка жена

Повечето жени имат естествен итерес към астрологията, към звезди и планети, към непознатото и мистерията. Вроденото ни любопитство, сещате се, още от Адам и Ева, винаги тегли жената към дълбините на познанието. Не е учудващо, че тайничко всяка жена проверява хороскопа на близките си хора. Просто астрологичната карта казва не всичко, но много за нас като човешки същества. Тя може да ни даде представа за особеностите на всеки човек и да ни помогне да приемем различията като нещо съвсем ествествено. Нещо, което е предопределено от звездите.

Но преди да се гмурнем в изследване на необятните астрологични светове на другите трябва да опознаем своя собствен звезден свят. И точно затова ви представяме планетите, които имат най-силно влияние върху нас като жени. Да, от любопитство. А и да разберем по-добре многопластовата си същност.

Слънчев знак

Всеки човек знае кой е слънчевият му знак и това е толкова естествено, колкото и да знаеш рождения си ден. Слънчевият знак се определя от деня и месеца на раждане и да, всеки знак притежава специфични черти на характера, но ние сме много повече от това. Ако погледнем наталната си карта, която прилича на звездно небе, ще видим че сме повлияни не само от една единствена планета. Например, вие можете да имате слънчев знак във Везни, но да сте повлияни в значителна степен от Скорпион и всъщност той да е водещата ви планета. Най-общо казано вашият слънчев знак показва кои сте вие като личности ако се оставите да бъдете наистина такива, каквито сте. Без маски и костюми. И все пак, слънчевият знак казва само една част от информацията.

Асцендент

Вашият асцендент представлява маската, която носите и тя е изключително видима, когато за първи път се започнавате с някого. Асцендентът се появява когато правим първо впечатление на някого и това съвсем не ни представя реално такива, каквито сме. Когато сме в нова среда или непозната ситуация и не знаем как да реагираме често на бял свят се появява нашият асцендент. Той щедро поема щафетата. Така създаваме впечатление у другите, което обаче не съвпада с истинската ни същност. Ако позаваме качествата на своя асцендент винаги ще сме една крачка напред и ще знаем как да се възползваме от новите „временни” умения, които излизат на дансинга в тези моменти. И ще се забавляваме с тях, защото те са за разкош!

Лунен знак

Местоположението на луната в наталната ни карта е нещо изключително важно, макар и това да не е съвсем известно на повечето хора. Лунният знак показва онази тайна част у всеки от нас, която рядко показваме открито. И реално много малко хора могат истински да познаят. Луната показва нашата чувственост, емоционалност и фини подтонове, които могат да се видят само със затворени очи. Понякога нашият лунен знак влиза в конфликт със слънчевият ни знак. Например, лунен знак в Овен и слънчев знак в Козирог ще предизвикват постоянен емоционален сблъсък между горещия темперамент на Овена и резервираността на Козирога. Такъв човек ще сменя емоциите си рязко и на моменти много ще се обърква по отношение на емоционалния си свят. Опознаването на Луната ще ни помогне да опознаем своите емоционални дълбини и тригери, а това ще ни помогне да разберем себе си в значителна степен, както и да приемем и обикнем своите конфликтуващи планети.

Венера

Планетата Венера определя характеристиките на нашата женственост и излъчване. Така нашият слънчев знак може да е в Скорпион, но нашата Венера да е в Риби. Това ще определи нашата идентичност като жени като нежна и емоционална на пръв поглед, но в същото време ние ще носим качествата на жената Скорпион. Също така Венера може да ни каже много за това как реагираме във връзките си. Дали сме ревниви, егоистични, зависими? Дали изразяваме чувстват си или не? Например, човек с Венера във Водолей може да изглежда безразличен и вие да помислите, че този човек няма чувства към вас, но това да не е така. Просто качествата на Венера във Водолей като неприемане на правила и желание за свобода излизат на преден план. Но това в никакъв случай не означава липса на чувства. Ако познаваме добре своята Венера, ще разберем нашият собствен „стил“ звездна женственост, както и своие реакции, когато сме във връзка. А това е като да отхапеш от ябълката на познанието. Отново.