frida.bg

Необичайни съвети как да станете по-подредени сякаш на шега

Всеки ден е едно доказателство за това колко сложен и объркан може да бъде всеки един ден и колко малко контрол можем да имаме върху непредвидените обстоятелства. Може всичко да изглежда подредено и организирано до момента, в който на сцената не се появат неочаквани дразнители, пречки и понякога … емоции, които връщат хаоса обратно в добре подредената ни вселена. Понякога да сме подредени не означава да сме разчели времето си до последната секунда. Всичко може да се обърка и това обичайно дълбоко смущава всички добре подредени хора. Да направиш живота си организиран, съобразявайки се с изконната мъдрост, че промяната е единственото сигурно нещо, може да изглежда и малко по-различно от това, с което сме свикнали.

Вижте нашит необичайни съвети, с които ще станете по-подредени сякаш на шега
Определете приоритетите си

Кое е важно и кое не е чак толкова важно – са важни въпроси, които всеки подреден човек трябва да си зададе. Съвременният начин на живот ни засипва с толкова излишни дразнители, предложения и съблазняващи оферти и това често може да ни попречи да обърнем внимание на истински важните неща в живота си. Бъдете концентрирани и не се поддавайте на измамните дразнители. Вашите мечти и цели са далеч по-важни, дръжте фокуса си към тях!

Изчистете пространството си

Да, изчистете физическото пространство около себе си, но заедно с него – и менталното. Визуалните дразнители ни разейват и лесно губим концентрация, разсейваме се и всяка задача ни отнема много повече време. Не забравяйте да разчиствате и менталното си пространство. Можете да го направите с медитация, йога или с любимо хоби като разходки в планината или риболов. Разчистете излишните мисли, както и склонността си да „забивате” и да въртите една и съща мисловна плоча. Уморително е. Освободете това място за новите неща, които ще дойдат в живота ви.

Планувайте непредвидимото

Ако сте чували приказката, че „докато човек си прави планове, Бог му се присмива отгоре”, ще разберете този съвет много добре. Наистина, плановете са създадени, за да се объркват, така че планувайте непредвиденото. По точи начин, когато нещо необичайно се случи, ще имате резервен план, ще реагирате спонтанно и няма да позволите на нещо неплануване да развали деня ви. Това се казва план, нали?

Бъдете ОК с неочакваните резултати

Когато опитваме да контролираме нещата прекалено много, първо объркваме нещата още повече и второ, забравяме да се наслаждаваме на процеса. Позволете си да правите грешки, да се смеете на това, което не можете да поставите под контрол и да приемате за ОК неочакваните резутати, дори и те съвсем да не са добри. Ценете своите усилия, но когато нещата не се случат по-очаквания начин, просто продължете напред. С усмивка, естествено!