frida.bg
мелания

Мелания Тръмп: и какво е да бъдеш Първа дама на Америка

Мелания Тръмп излъчва сила, интелект, харизма и красота, които едва ли някой би могъл да оспори. Тя е живото доказателство, че едно обикновено момиче от Словения може да стигне със собствени усилия до върха на властта и славата. Изискват се умения и жертви, с които Мелания Тръмп оперира повече от добре. Тя направи свой съпруг, не кой да е, а самия Доналд Тръмп и успя да му помогне да спечели президентските избори. Нейната история прилича повече на сюжет на приказка, а в края – Мелания се превръща в добра фея, която работи на 24-часов работен ден за социални каузи по целия свят. Дали я задвижда гола амбиция или благородство – Мелания Тръмп е тук и както се вижда, определено ще остави следа след себе си.

Коя е Мелания Тръмп отвъд Белия дом

Мелания Кнавс се ражда в град Ново Место, намиращ се в южната част на Словения на 26 април 1970г. Бащата на Мелания, Виктор Кнавс, се занимава с дистрибуция на коли, а майка й Амалия е дизайнер на детски дрехи в малка фабрика в Севница. Като дете тя има скромно детство, живее в жилищен блок заедно с родителите си и сестра си. Според източници Мелания има полу-брат от предишна връзка на баща си, но никога не го е срещала.

И докато семейството й се справя с обикновените проблеми на ежедневието, Мелания кандидатства в средно училище с профил Дизайн и фотография в Любляна, а по-късно се записва в университета в Любляна, но не успява да завърши. Мелания обаче е изключително умна, тя е полиглот – знае 6 езика, сред които английски, френски, италиански, немски, сръбски и словенски.

Кариерата на модел
Мелания в разгара на моделската кариера. Снимка: IMDb

Модата е нещо, което очевидно Мелания носи в сърцето си. Тя започва да се занимава с моделство още на 5-годишна възраст, а на 16 започва да се снима в реклами. На 18-годишна възраст Мелания подписва договор с модна агенция в Милано. Преследването на моделската кариера е и причината Мелания да напусне университета в Любляна.

Следват работни ангажименти в Париж и Ню Йорк през 2006 година, когато тя се влюбва в града и подава документи за виза. Появява се на кориците на списания като In Style, New York Magazine, Vanity Fair и Vogue. Както и за провокативни списания като Sport Illustrated и Swimsuit Issue. Моделската кариера на Мелания се свързва и с модната агенция на Доналд Тръмп – Trump Model Management. За щастие, Мелания получава мечтаната зелена карта и остава легално в Съединените щати, а през 2006 година получава американско гражданство.

Срещата с Доналд

Всъщност Мелания и Доналд се срещат съвсем случайно през септември 1998 година по време на парти по случай Модната седмица в Ню Йорк. По това време Доналд е свободен. Изминала е почти година от развода му с предишната му съпруга Марла Мепълс. Тръмп е готов за нова връзка, а Мелания успява да открадне сърцето на най-богатия мъж в света. На 22 януари 2005 година двамата склюват брак като разменят свещени обети в еписторална църква във Флорида. След церемонията правят пищен прием в имението на Тръмп. На сватбеното парти присъстват цял букет известни личности като Хилъри Клинтън, Хайди Клум, Кати Кюрис и други.  Мелания и Доналд имат син, който опитват да предпазят от агресивния медиен интерес.

Бих искала да запазя живота на сина ми Байрън колкото може по-нормален.

Мелания

От Словения до Белия дом

Когато Доналд Тръмп анонсира своята президентска кампания, Мелания става апетитна хапка за клюки. Медиите изравят всички нейни снимки по бельо от моделските години и изпъстрят с тях американските „жълти” журнали. Следва скандал след реч, която Мелания изнася пред Републиканската Национална Конвенция, която пресата определя като иденична с речта на Мишел Обама през 2008 година. Отговорността за несъмнения гаф се възлага на специално наетата писателка, която е трябвало старателно да подготви речта на Мелания и скоро пресата я оставя на мира, а скандалът утихва.

Не след дълго се появяват голи снимки на Мелания от моделски изяви, които е имала на 25 години. Това се превръща в поредния скандал. Тръмп застава до жена си и споделя: „Мелания беше един от най-успешните модели и е правила много фотосесиии, включително за корици на най-добрите списания.”

В крайна сметка Доналд печели изборите, става 45-тия президент на Америка, а Мелания се превръща в първата Първа дама, която е чужденка.

Благотворителни изяви
На снимката: Мелания Тръмп прави посещение в болницата Queen Fabiola Children Hospital в Брюксел, Белгия през май тази година.

След като се превръща в Първа дама на Америка Мелания започва активно да се занимава с благотворителност. Тя обикаля света, за да помага на различни организации да намерят финансиране за своите социални проекти. Със своите благотворителни изяви тя показва, че има голямо сърце, сила и не пести усилия, за да остави своя уникален отпечатък върху света.

Снимки: БГНЕС