frida.bg
вампири

Енергийните вампири: знаците, че някой краде енергията ви

Най-вероятно сте усещали и сами, че има хора, които буквално източват енергията ви и точно те се определят като т.н. енергийни вампири. Те се „хранят” с емоциите на хората около тях и това е една от причините да се чувствате изцедени от среща с такъв човек. Енергийните вампири опитват да откраднат енергията ви по много начини. Те, метафорично казано, съществуват в толкова ниски вибрации, че имат нужда да изсмукват живота от вените на хора с високи вибрации, за да оцелеят. Колкото по-радостни и щастливи изглеждате, толкова повече се превръщате в апетитна жертва за един енергиен вампир.

Енергийни вампири: кои са знаците, че някой източва енергията ви
Чувствате се изцедени след среща с такъв човек

Да, преди да се срещнете с конкретния човек се чувствахте чудесно, но след срещата – едва влачите крак подир крак на път към вкъщи? Може би вашият познат е от т.н. енергийни вампири. Той е очарователен, може би ваш добър приятел, който постоянно има проблеми и огромно желание да ви занимава с тях. Вие го слушате, вероятно с часове, защото сте състрадателни и емпатични, но докато вашият приятел се захранва от проявата ви на емпатия, вие се изцеждате с всяка една минута.

Тези хора обичайно влизат в ролята на вечните страдалци, на които трябва да се съчувства и емпатизира. Дори да нямат намерението да ни навредят, те са доста неосъзнати. Енергията им е много ниска, но очевидно не правят нищо, за да променят положението. Те искат просто да говорят на някого, забележете, не с някого. Имат нужда от слушател, върху който да прехвърлят душевния си отпадък и да си тръгнат, да кажем, освободени. Е, за разлика от вас самите.

Чувствате се изключително тъжни за тях

Хората, които опитват да откраднат позитивната ви енергия, ще използват всякакви артистични методи, за да ви накарат да им състрадавате. Ще ви разкажат описателно драматична история, ще ви опишат в детайли страданието си и колко несправедлив е живота. Докато жертвата, т.е. вие, не клъвнете. Дори да имате голямо желание да помогнете на такъв човек, вие не можете да направите много. Решението трябва да дойде от самия него и това най-често се случва, когато няма повече слушатели. Докато има кой да гледа „филма“, прожекцията няма да спре да се прожектира.

Започвате да мислите, че всичко е много зле

Отново, хората, които опитват да откраднат енергията ви искат да бъдете на тяхната вибрация, т.е. да мислите като тях. Само така те могат да се почувстват по-добре. Те искат да знаят, че има някой, който е също толкова затънал, че и повече. Те постоянно ще опитват да ви накарат да погледнете на нещата през тяхната песимистична перспектива, ще изпъстрят разговора с фрази като „Нищо няма смисъл” и ще ви накарат да повярвате, че единствената леща, през която можете да гледате света е крайно песимистината.

Всеки път, когато някой се опитва да открадне енергита ви и да ви накара да се фокусирате върху негативното, веднага отърсете ума си. Това е ментална манипулация. Макар и да сте състрадателни по природа, няма как да помогнете на човек, който не е решил да си помогне сам. Уважавайте себе си и собствените си граници. Предпазете се от хора, които ви изсмукват емоционално. Най-добрият начин да прекъснете един черноглед разговор е да попитате отсрещната страна: „И какво ще предприемеш по въпроса?“ Ако не последва адекватен атговор, просто кажете, че така и така той не търси решение, по-добре да смените темата, защото не ви е интересна!