frida.bg
книжки

Юнските книжки: с настроение в ръка както на дивана, така и на плажа

Сезонът на почивките вече чука на вратата ни, за да ни каже, че точно сега е идеалният момент да разгледаме с какво ново ни изненадват хубавите юнски книжки.  Може би вече нямаме търпение да се отдадем на сладко мързелуване дали на дивана или на брега на морето, заслушани в шума на вълните. И дори до отпуската ни да остава още време, нека се подготвим със свежо четиво, което ще ви вдъхнови и накара да погледнете на света от една малко по-различна перспектива. Книгите са тук, за да разширяват кръгозора ни. И най-вече, за миг да се потопим в един друг свят – малко бягство за ума ни дори в обедната почива. Защо не?

Вижте кои заглавия ни впечатлиха този месец!
„Хубаво, чисто, справедливо“ от Карло Петрини

Чували ли сте за философията на хранене „Slow Food”? В книгата на Карло Петрини ще откриете изчерпаемо обяснение какво представлява тази философия и как да я приложим в своето ежедневие, за да бъдем здрави щастливи. Една от основните идеи на „Slow Food” философията е, че всеки човек трябва да се храни с хубава, чиста и справедливо произведена храна. Хубава, защото е здравословна и вкусна. Чиста, защото се произвежда без да оказва негативно влияние върху околната среда и животните. И справедлива, защото се уважава трудът на хората, които произвеждат и се гружат за храната ни. „Хубаво, чисто, справедливо“ е сред юнските книжки, които със сигурност трябва да присъстват в библиотеката ни. Най-вече, защото представя една революционна концепция по отношение на храненето и нашето здраве.

Издателство: Жанет 45

„Лошото настроение – залог за здраве и жизненост“ от Проф. Мишел Льожайо

Мишел Льожоайо е професор по психиатрия в Парижкия университет „Дени Дидро“ и автор на множество научни статии, изследвания и книги, сред които „Лошото настроение – залог за здраве и жизненост“, която само за броени месеци се првръща в международен бестселър. В книгата ще намерите прости техники, в чиято основа е залегнал здравият разум, доказани и научно, и в медицинската практика – и описани по най-достъпния и увлекателен начин от проф. Льожоайо. Те ще ви помогнат да започнете да се харесвате повече, да си прощавате, да виждате и предвиждате само хубавото в живота, за да го и изживеете пълноценно. Макар заглавието да звучи леко песимистично, то крие една прекрасна сърцевина, лесни съвети и идеи, които ще ви върнат енергията и усещането за виталност. Моментално.

Издателство: Факел Експрес

„И ще откриеш изобилието в теб“ от Лоран Гунел

Оран Гунел е френски писател и психолог, експерт по личностно развитие и невро-лингвистично програмиране. Освен това той е автор на редица бестселъри като „Човекът, който искаше да бъде щастлив“, „Денят, в който се научих да живея“ и др. „И ще откриеш съкровището в теб“ е петият поред роман на писателя-психолог. Той отново ни поднася един необичаен сюжет с множество мъдрости и ценни поуки. Ако искате да се потопите в един интересен, завладяващ сюжет, това безспорно е една от тези книжки, които не трябва да пропускате.

„Мемоарите на една лека жена“ от Джон Климънд

Пиперлива, откровена и с доста провокативни илюстрации, „Мемоарите на една лека жена“ е нестандартен роман за съзряването, секса, любовта и нормите на обществото. Джон Климънд остава в историята като автора на първия пълнокръвен еротичен роман, предизвикал не един скандал за времето си. Ако се нуждаете от провокация и силна доза еротика, тази книжка е за вас. Грабнете я!

Издателство: DEJA BOOKS

Прочетете още: 

Майските книжки, които си заслужава да прелистите още днес

Вдъхновяващите книги на месец Април ще те накарат да се замислиш

Вдъхновяващи книги, които да прочетете през месец март