frida.bg
целулита

Лесните трикове в борбата с целулита, които наистина работят

Сезона на късите панталонки вече е тук и може би много от вас поглеждат в огледалото през рамо, за да видят … хмм, какво се случва с целулита тази година. Когато навън е студено често забравяме забравяме за този проблем, но с вдигането на градусите той става все по-актуален от всякога. Факт е, че между 80 и 90% от жените имаме целулит и той въобще не се влияе от килограмите. Дори и много слаби жени забелязват по бедрата си малко или много от онзи „портокаловия“ вид на кожата.

Какво предизвиква появата на целулит?

 Съвсем нормално е да имаме мазнини под кожата. Всъщност кожата ни е изградена от епидермис, дермис и хипердермис. Целулитът се появява, когато мазнините застават между съединителната тъкан на дермиса. В резултат на което се появява т.н. портокалова кожа. Тъй като целулитът е проблем предимно на съединителната тъкан, премахването на мазнините от диетата ни съвсем не означава, че ще се справим с проблема. Какво още предизвиква появата на целулит?

  • Нездравословна диета
  • Забавен метаболизъм
  • Липсва на физическа активност
  • Хромонален дисбаланс
  • Дехидратация
  • Тънка кожа
  • Повишено количество мазнини в тялото
Какво можем да направим?

Експертите работят неуморно, за да измислят хиляди и най-вече безумно скъпи процедури за справяне с целулита, но често най-семплите неща са най-ефективни. Вижте кои са най-често използваните средства за справяне с набраздената кожа, на които жените от цял свят се доверяват.

Упражнения

Сред най-добрите тренировки за намаляване на целулита и стягане на цялото тяло са т.н. HIIT, високо-интензивни тренировки, който мощно изгарят мазнините. Високо-интензивните тренировки също така са прекрасен начин да влезеш в супер форма, както и да забавиш процесите на стареене. Всъщност упражненията намаляват целулита като изграждат мускули на тяхно място. Ако искате да имате гладка и стегната кожа на бедрата, ще трябва да се изпотите момичета!

Добавки с желатин

Според ново проучване желатинът има способността да подхранва кожата, косата и ноктите, да подобрява състоянието на ставните ни връзки, да подобрява храносмилането, както и да спомага за премахването на целулита. Желатинът е изграден от аминокиселините глицин и пролин, които много от нас не приемат в достатъчни количества. Тези аминокиселини са ни необходими не само да се справим с проблема с целулита, но и за повишаване на имунитета ни и намаляване на теглото.

Масаж с мед

Масажът с мед подобрява циркулацията на кръвта и стимулира движението а лимфата. Медът също така е естествена съставка, която ще освободи кожата ни от токсини и натрупани химикали, като в същото време ще я направи мека и нежна. За да си направите масаж с мед смесете една лъжица мед и една лъжица сода  в малка купа, объркайте добре и разтрийте с получената смед интензивно по бедрата и засегнатите от целулит зони точно преди душ. Содата ще ексфолира кожата, а медът ще я подхрани в дълбочина.

Скраб с кафе

Много жени ще потвърдят, че редовното ексфолиране на кожата с кафе значително намалява целулита. Масажът стимулира лимфния дренаж и има стягащ ефект. За да си направите този вълшебен скраб ще ви трябва ¼ чаша смляно кафе, 3 с.л. кафява захар и 2-3 с.л. кокосово масло. Смесете съставките и масажирайте кожата си няколко минути. Правете този масаж поне 3-4 пъти седмично.