frida.bg

Имате нужда от енергия? Презаредете батериите си с естествени средства

Може би на моменти имате нужда от спешна доза енергия, за да завършите започнататите задачи за деня или просто, защото напоследък се чувствате перманентно уморени? За наша радост съществуват естествени и ефективни начини, които ще ви ревитализират и ще ви помогнат да възтановите енергийните си нива. Често когато имаме нужда от енергиен шот се обръщаме към енергийните напитки и кафето, но това далеч не е най-здравословният вариант. Наличието на енергия е един от най-ценните ресурси в днешно време и е факт, че хората, които знаят как да се възстановяват и да държат енергията си висока в повечето случаи са по-успешни. Просто защото имат издръжливостта да се справят с повече отговорности и задачи. И не, литрите кафе са само временно решение.

Липса на енергия или здравословен проблем?

Когато имаме симптоми като отпадналост, лесна уморяемост и сънливост трябва първо да изключим наличието на здравословен проблем. Умората е един от симптомите за анемия или дисфункция на тироидната жлеза. Те обикновено сигнализират с постоянно усещане за умора и отадналост. Ако имате съмнения за съпътстваща проблематика, най-напред посетете личния си лекар!

Ако енергийните ви нива са ниски, първо потърсете причината защо. Опознайте тялото си добре, за да разпознавате кога нещо не е съвсем нормално.

Вижте как да увеличите енергията си с лесни и естествени начини,  които са добри за вашето здраве!
Витамин В12

Този витамин се нарича още витаминът на енергията. В12 може да приемаме под формата на хранителна добавка, когато се чувстваме уморени и имаме нужда от допълнително количество енергия. Той ще ни помогне на тялото ни бързо да трансформира храната, която приемаме в чиста енергия за тялото и ума!

Сибирски женшен

Сибирският женшен е познат като адаптоген или като съставка, която подпомага тялото ни да се адаптира към стреса и да намали негативните ефекти в следствие от него. Също така женшенът подпомага тялото да има постоянен приток на енергия.

Чия

Семената чия притежават способността да стабилизират нивата на кръвната захар и инсулина. Те съдържат балансирано съотношение между мазнини, протеини и въглехидрати и подпомагат тялото да се чувства заредено с енергия за по-дълго.

Можете да добавите семена чия в кисело мляко с плодове или в сутрешното си смути, за да заредите енергийния си резервоар за целия ден.

Мате

Напитката, която се приготвя от мате съдържа големи количества кофеин, но също така тя ще зареди тялото ви с антиоксиданти, калции, магнезий и цинк. Тя стимулира доброто настроение и повишава активността. Най-хубавото е, че напитката няма странични ефекти като безсъние, тревожност, безпокойство.

Джинджифил

Джинджифилът загрява цялото тяло, освежава го и го ревитализира. Сред множеството му ползи за здравето е и тази – увеличава енергийните нива.

Разтегнете тялото си

Когато разтягаме мускулите си ние буквално съживяваме тялото си и му напомняме, че е време за активност. Притокът на кръв към крайниците се увеличава и цялото тяло се загрява и подготвя за действие.

Етерично масло от лимон

Ароматерапията може да помогне много, когато имаме нужда от спешна доза енергия. Вземете си етерично масло от лимон и го добавете в изпарител, който ще обгърне цялата стая във свежест. Етеричното масло от лимон ще ви помогне да възстановите енергийните си нива. И то, много бързо!