frida.bg

Пълнолуние – как да се възползваме от силната енергия на Луната

Наближава пълнолуние. По време на пълнолуние от Космоса се отприщва огромен енергиен поток, който въздейства силно върху живота на Земята. Всяко пълнолуние е белязано с емоционални и ментални пикове, които според нашата нагласа и способност за самоконтрол, могат да ни изтощят или заредят с енергия. Колкото по-добре сме подготвени да се изправим пред пълния диск на магичната Луна, толкова по-благоприятно ще ни въздейства кулминационният момент в месечния лунен цикъл.

Астрологически цялата настояща година преминава под знака на новото начало. През 2017 се разделяме със старото и правим път за нов, свеж старт в живота. А в конкретния момент, когато се намираме точно по средата на годишния цикъл, повече от всякога е необходимо да се фокусираме и извлечем най-добрите изводи, решения и перспективи за себе си. Пълнолунието на 9 юни ще ни даде допълнителна информация, както и енергия за трансформация и растеж.

лунно време

Силната енергия на всяко пълнолуние е свързана с предходната фаза на Луната, която наричаме новолуние, още познато в популярната езотерика като време за визуализиране и утвърждаване на мисли и желания. От своя страна, пълнолунието е „време на жътва“, когато същите тези намерения, планове и нови предначертания намират своя практически израз и осъществяване. Пълната фаза, в която ще навлезе Луната на 9 юни 2017 г. ще бъде под огненото зодиакалното влияние на Стрелеца. То ще активира в нас оптимизъм, интензивност на възприятията и готовност за промени.

Цялата 2017 година е белязана от потенциала за глобална и личностна трансформация, който се подсилва с всяко едно пълнолуние. Но точно сега правим своите решаващи крачки напред към цялостна житейска промяна. Пълнолунието в зодиакалния знак на Стрелеца ще подсили мислите и чувствата ни, привнасяйки експанзивност и мъдрост. Като през увеличително стъкло ще получим достъп до информационно поле отвъд досегашната ни перспектива. Следващото пълнолуние ни дава възможността да видим нещата в детайли, да направим най-точните изводи и да вземем най-добрите решения за бъдещето си.

Ако подходим подобаващо, след това пълнолуние ще бъдем по-информирани и наясно с належащите промени и корекции в живота си, а това от своя страна ще ни направи по-омиротворени, спокойни и фокусирани.

енергията на Луната

Повишеният енергиен заряд на пълната Луна може както да повдигне нашата позитивна енергия, така и да разбърка стихийно емоциите ни. Всички процеси в тялото, душата и ума ни ще се забързат и усилят по време на пълнолунието и за да не изгубим контрол над тях, трябва да съумеем да останем спокойни и концентрирани.

Успокойте се, съсредоточете се. Осъзнайте чувствата и желанията си. Вникнете в техния дълбок смисъл. Дишайте дълбоко и поемете от силната енергия на Луната на 9 юни, следвайки основните правила на поведение по време на пълнолуние.

оптимизъм

Бъдете позитивни по време на пълнолуние

Каквото повикало – такова се обадило, а по време на пълнолуние този фундаментален закон за привличането е в апогея си. Колкото по-щастливи се чувстваме по време на пълнолуние, толкова повече щастие ще генерираме. Сега е времето да привлечем успеха, любовта, топлината, изобилието и всичко, което лежи на сърцето ни и здравословно гъделичка духа ни.

Бъдете усмихнати, мечтайте смело, преливайте от енергия и привлечете щастието към себе си с помощта на Луната през дните около всяко пълнолуние.

И все пак, внимавайте с преувеличенията, за да не изгубите ясен фокус върху реалността. Запазете своята осъзнатост и не забравяте да се поставяте на мястото на другите.

взрив

Въздържайте се и отбягвайте прояви на агресия и негативност

Колкото и добронамерени, слънчеви и хрисими да сме по природа, все ще се намерят ситуации и хора, които да ни въвлекат в руслото на негативизма и дори агресията. От тях трябва да се пазим като от вредни химически отрови, защото те имат убийствен ефект върху здравето ни като цяло. По пълнолуние се усилват както положителните, така и тъмните енергии и за това по това време трябва да бъдем особено бдителни за негативизма наоколо.

Пълнолунието е време за концентрация, вътрешен мир, вглеждане в себе си и отдаване на нежна интимност. Бъдете тихи и добри в дълбочина, за да сте в положителен синхрон с тайнствения и омагьосващ образ на блестящата Луна.

Нашата вътрешна настройка в този смисъл е важна, но не винаги и всичко може да бъде предвидено, затова внимавайте. Особено по време на пълнолуние – не се ядосвайте! Не си служете с методи на убеждение и манипулация. Не влизайте в пререкания, дискусии и спорове. Не обсъждайте важни проблеми, оставете ги за няколко дни след пълнолунието. Всичко, до което се докоснете сега ще бъде преекспонирано, затова заложете на въздържанието и поддържайте баланса с омиротворяваща, рееща се енергия.

положителни вибрации

Изпращайте положителна енергия към другите

Не всеки е в състояние да поддържа позитивна кондиция, затова помогнете на тези, които се чувстват слаби или стресирани, особено по време на пълнолуние. Така ще повишите цялостната положителна вибрация на средата, в която се движите, а от там и баланса в ефира като цяло. Опитайте се да заразите другите със своя оптимизъм, добър вкус и достойно възпитание. Бъдете прощаващи, разбиращи и мили с другите. Бъдете искрени.

откривателство

Вложете енергия във въображението си

Въображението има потенциала на природна стихия. То е нашият инструмент за съревнование с боговете и природата. Периодът на пълнолуние е перфектен за подсилване на въображението ни като техника за постигане на мечти и различни върхови точки на съзнанието.

Представете си как всичко, което искате може да се осъществи. Помъдрувайте, анализирайте и импровизирайте с идеите си. Понесете се на крилете на желанията си.

Колкото по-колоритни, приятно-фантасмагорични, образни и сияйни идеи развиете в съзнанието си, толкова по-силно ще ги заредите. Колкото повече енергия и време отделите на желанията си, толкова повече ще се приближите към тяхното осъществяване, особено по време на пълнолуние.

медитация

Медитирайте

Всички описани до тук методи за максимално облагодетелстване от пълнолунието могат да бъдат подсилени чрез медитация. С медитация постигaме и нужното ни по време на пълнолуние спокойствие и уравновесеност. Медитацията подпомага концентрацията, осъзнаването, постигането на душевна хaрмония и физически баланс. По време на пълнолуние, независимо дали го правим самостоятелно или в група, медитирането има особено силен ефект върху нас и нашата среда.