frida.bg
раздяла

Нещата, които ще излекуват сърцето ви след болезнена раздяла

Няма да ви заблуждаваме, всяка раздяла боли адски много, особено когато човекът е имал специално място в живота ни. Раздялата, особено когато не сме подготвени за нея, а ние никога не сме съвсем готови, ни вкарва в едно особено състояние. Състояние, в което сякаш животът продължава своя нормален ход. Работа, задачи и срещи. И ние сякаш сме окей, сякаш „it’s not big deal”. Но… когато останем сами със себе си емоциите излизат наяве и често боли адски много. Вероятно всеки от вас е бил там – точно в този момент. Когато не можеш да се скриеш от истината, просто боли.

Точно в тези моменти трябва да помним, че животът ни е много повече от тази раздяла и имаме цели, стремежи и желания, които продължават да бъдат тук и да ни дават смисъл. Точно след раздяла е важно да си спомним определени неща, които ще ни задържат в реалността и ще ни помогнат по-лесно да излезем от емоционалната дупка. Да си научим уроците и да продължим да търсим любовта с гордо вдигната глава.

Ето кои са те!
Не позволявайте да мислите, че вие сте проблемът

Не обвинявайте себе си. Не засядайте в мисли, че вие сте причината, поради която връзката не е могла да продължи. Връзките се разпадат по хиляди причини. Понякога не сме готови един за друг, а друг път дисбалансът става толкова силен, че единственият изход от ситуацията е раздялата. Каквато и да е причината – не обвинявайте себе си. Направили сте всичко, което сте могли, но нещо все не е било достатъчно. Оставете самосъжаленията и продължете напред.

Вие имате контрол над ситуацията

Спомнете си изтърканата фраза „Когато една врата се затваря, нова се отваря”. Е, след раздялата е време за нещо ново. Експериментирайте. Правете неща, които никога преди не сте опитвали и разширете интересите си. Това е моментът да прегърнете ново хоби или да се заемете с проект, който отдавна отлагате. Сега само вие сте важни. Точно този момент е възможност да разширите СЕБЕ си. Да, не можете да контролирате другите хора, но можете да контролирате начина, по който възприемате ситуацията и начина, по който продължавате оттук нататък.

Благодарността ще свърши добра работа

Може би след раздяла сте изпълнени с гняв към себе си, другия и целия свят. Но… точно благодарността е мехлемът, който ще излекува сърцето ви след раздялата. Спрете за миг и си кажете за какво сте благодарни, оценете всички хубави неща около себе си. Благодарете на хората, които са до вас и ви подкрепят. Благодарете на възможността да бъдете тук на тази земя.

Съвсем Ок е да се разпаднете на парчета

… ако имате нужда. Понякога ще имате усещането, че се чувствате страхотно и сякаш сте преодолели всичко. Но друг път просто спомените и емоциие ще се стоварят върху вас като огромен камък, под чиято тежест просто рухвате. Запомнете – това е напълно ОК. Най-доброто нещо, което можете да направите е да си позволите да изживеете тези моменти. Да почувствате всичко, което има нужда да бъде почувствано. Гняв, вина, тъга… Почувствайте всяка емоция в нейната дълбочина, но после задължително я пуснете. Не се блокирайте в определено състояние. Емоциите идват и си отиват. Така и трябва да бъде. А след емоцианалната буря, облаците се разсейват и скоро проблясва чисто спокойно небе. И вашето сърце ще бъде излекувано. И може би готово отново да се отвори за любовта.