frida.bg
дакота

Дакота Джонсън: доброто „лошо момиче“ на Холивуд

Дакота Джонсън е доброто „лошо момиче” на Холивуд, чиято слава изгря с еротичната сага „50 нюанса сиво” през 2015г. Тя притежава нежно и деликатно присъствие, чувствителност и дълбочина, които струят от тюркоазените й очи. Обожаваме фината елегантност и непринуденост, които красавицата излъчва и нямаме търпение за още.  Няколко години след пускането на първия филм по поредицата на Е. Л. Джеймс, 27-годишната Дакота трябва да се справя освен със сладкия мед на славата и с горчивия вкус на клюките, пикантериите и цялата суетня, която се развихря около секс сцените, снимките и отношенията й с екранния й партньор Джейми Дорнън. Дакота определено предизвиква интереса на публиката, но ние се питаме: Коя е тя извън трескавата рекламна кампания на „50 нюанса сиво”?

Дакота и какво е да си дете на известни родители

Родена на 4 октомври 1989г., Дакота определено има интересен живот с родители като изключително популярната американска актриса Мелани Грифит и Дон Джонсън. Родена в малкото градче Остин, Тексас, Дакота е израснала в семейство на актьори, шум и суета. Нейна баба по майчина линия е актрисата Типи Хедрен, а нейн втори баща е Антонио Бандерас. Също така сладката красавица има 6 полу-братя и сестри, 4 от страна на баща си и 2 от страна на майка си. Пълна лудница, бихме казали, но понякога такъв е животът на актьорите. Досущ като холивудска драма, надяваме се с щастлив край.

Дакота Джонсън заедно с известната си майка – Мелани Грифит

Детските години на Дакота преминават относително необичайно. Като дете на известни родители, които постоянно са заети със снимки и проекти, тя е намерила своя начин да развие себе си и своя собствен кариерен път. Като дете красавицата обича да танцува и започва да се снима като модел още на 12-годишна възраст. Първата й фотосесия е за корицата на Teen Vogue с други деца на известни родители.

И звездата на Дакота изгря
Дакота на премиерата на „50 нюанса сиво“ в Лондон на 12 февруари 2015г.

Първата актьорска изява на Дакота е през 1999г. във филма „Луди в Алабама”, в който заедно с полу-сестра си Стела Бандерас играе дъщеря на собствената си майка Мелани Грифит. Филмът е продуциран от втория й баща Антонио Бандерас, но не получава успеха, на който всички се надяват. През 2006 година Дакота печели наградата Мис Златен Глобус.

След като завършва училище красавицата дълго се колебае дали да поеме по стъпките на изветните си роднини, но в крайна сметка талантът надделява. Няколко години по-късно тя подписва договор с William Morris Agency и официално нейната актьорска кариера започва. Следват роли в множество филми като „Социалната мрежа”, в който си партнира с Джъстин Тимбърлейк и „Звяр”, в който нейни екранни партньорки са Ванеса Хъджинс и Мери-Кейт Остин.

Дакота Джонсън с екранния си партньор Джейми Дорнън на премиерата на „50 нюанса сиво“ през 2015г.

Нейната звезда безспорно изгрява с ролята на Анастейжа Стийл в „50 нюанса сиво”. Филмът се превърна в тотален хит, а Дакота печели People’s Choice Award за любима драматична актриса благодарение на него. Тя продължава да търси предизвикателни роли като тази на млада майка, която загубва своя син в “Черна служба” (2015), но участва в забавни комедии като „Наръчник за необвързани” (2016). Дакота Джонсът явно успява да намери финния баланс, който й помага да развие себе си във всички аспекти на актьорското изкуство.

50 нюанса от Дакота Джонсън

„Най-после се чувствам на точното място в точното време в живота си, работейки с актьори, които ми помагат да се развивам”, споделя Дакота . „Само няколко години по-рано просто се борех, чаках някой просто да ми даде шанс. Аз съм доста чувствителен човек и когато не се чувствам защитена имам склонността напълно да се затварям. Но когато се чувствам в безопастност мисля, че мога да постигна абсолютно всичко.”

Чувствителното момиче от Тексас изцяло се трансформира в доброто „лошо момиче“ Анастейжа Стийл. Дакота споделя, че образът на Анастейжа е бил голямо предизвикателство за нея. Изключително интелигентна, хиперсексуална, твърда и в същото време любяща,  характерът на Анастейжа всъщност й помага да развие аспекти от себе си, които не си е и помисляла, че притежава. И най-вече, той й помага да предефинира отношението си към секса, сексуалността, играчките и всички съвременни секс аксесоари, за които преди дори не е подозирала, че съществуват.

Дакота признава, че не е използвала дубльори по време на множеството секс сцени в филмите от поредицата „50 нюанса сиво“. Снимките по филма определено подтикват Дакота (а и всички нас), да се запита къде са границите на собствената й сексуалност. До къде би стигнала в секса? И какво всъщност е BDSM?

Дакота за голотата във филмите: „Не искам да виждам как някой носи бельо по време на секс сцена. Нека бъдем честни. Хората са голи, когато правят секс.”

Къде е сърцето на г-ца Джонсън

Макар клюките многократно да забъркваха Дакота в афери с екранния й партньор Джейми Дорнън, всъщност това останаха само непотвътдени слухове. Всъщност тя е напълно необвързана и концентрирана върху кариерата си. За разлика от нашумялата й роля на разкрепостената Анастеижа, тя споделя, че всъщност е доста добро момиче и копнее за честност и лоялност в отношенията си. Личният живот на Дакота остава скрит от полезрението на медиите. Чувствителна и истинска, тя не залага на показността. Потайната й усмивка, обаче ни провокира да мислим, че има още много какво да видим от актрисата. И вече нямаме търпение!