frida.bg

Приемането на тялото такова, каквото е ще ни помогне да отслабнем

Можем ли да приемем тялото си точно такова, каквото е? Или сме в непрекъснати битки с него? Диети, изтощителни тренировки и какво ли още – само, за да го променим, да го оформим по идеалния шабон, който е наложен от обществото. Да приемеш тялото си и веднъж завинаги да развееш белия флаг в борбата с излишните килограми съвсем не е лесна задача. Според изследване, направено през 2011 година, хората, които имат позитивен образ за собственото тяло притежават също и много по-здравословни хранителни навици, по-висока самооценка и поддържат по-ниско тегло. В заключение се установява, че приемането на тялото е сред основните предиктори за намаляването на теглото. Всъщност да приемеш тялото си е процес, изискващ време, постоянство, ментални упражнения и най-вече … любов към себе си. Защото не килограмите са важни, а вие – такива, каквито сте.

Да приемеш тялото си – мисия, която си заслужава!
Вземете решението „Обичам себе си!”

Може би в началото няма да ви е много лесно, ще има моменти, в които направо ви иде да се откажете и да започнете старата песен на нехаресване и отричане на безценното ви Аз. Дори да го направите, върнете се обратно. Прегърнете решението да приемате тялото си всеки ден, да се грижите за него със здравословна и вкусна храна и приятни упражнения. То ще ви се отблагодари с лекота!

Говорете хубави неща за тялото си

Всички ние от време на време казваме „тези ужасни сланини” или „това отпуснато коремче”. Спрете да определяте тялото си с негативни думи и заменете обичайното  „себе-засрамване” и критика с хубави думи. Подчертайте пред себе си своите прекрасни черти и практикувайте това упражнение всеки ден. Тялото ви ще ви се отблагодари с жизненост!

Покажете на тялото си, че го обичате

Вместо да воювате с него в стриктни диети и изтощаващи тренировки, попитайте го от какво има нужда. Тялото ви е тук, за да усещате насладата от живота чрез него, да бъдете щастливи и да го боготворите като храм на блаженството и хармонията. Грижете се за тялото си със здравословна храна, движение и всичко онова, което го кара да се чувства божествено. Тялото ви ще ви се отблагодари със спокойствие и здраве!