frida.bg

Флиртът е полезен за здравето! Дори и когато сте във връзка! Ура!

Флиртът е един прекрасен начин да покажеш, че харесваш някого, дори да нямаш намерение за нещо повече. Усмивката, играта, леката закачка, които придружават процеса на флиртуване със сигурност ще ви накара да се чувствате по-добре, ще повдигне самочувствието ви и ще ви изпълни с позитивна енергия. И независимо дали сте необвързани или обвързани, флиртът е нещо като пикантна подправка, която просто оправя вкуса към живота като повдига настроението ни и не само. Флиртът има доказани от науката ползи за здравето ни, но най-вече – увеличава възможността да срещнем своята половинка или ако вече сме обвързани – поддържа пламъка на страстта над точката на кипене.

Флиртът има невероятни ползи за здравето ни! Вижте кои са и се усмихнете на симпатичния непознат в метрото следващия път – хей така, за настроение!

Флиртът повишава самочувствието ни

Може би и вие сте усетили, че в някакъв момент във всяка връзка се появява една монотнонност и рутина. Колкото и да се стараете те вмъкват скуката между вас и партньора ви. А няма по-голям убиец на страстта от скуката и еднообразието. Така постепенно започвате да се приемате за даденост, да се грижите все по-малко за себе си и за външния си вид и да се чувствате по-малко атрактивни. И в резултат – ставате по-малко самоуверени.

Как може флиртът да помогне в тази ситуация? Ако приемате, че партньора ви не ви е даденост, нито той на вас, със сигурност ще започнете да се грижите повече за своя външен вид и не само. Ще развивате свои любими занимания и хобита, които да изпълват живота ви с цвят. Така ще се чувствате добре в собствената си кожа. А флиртът ви дава необходимата мотивация да се грижите по-добре за себе си. Така със сигурност ще станете по-усмихнати и уверени в себе си, а това ще ви направи още по-привлекателни за вашия партньор!

Флиртът засилва имунната система

Няма нищо лошо от време на време да флиртувате и това ще ви потвърдят и здравните експерти. Според последни изследвания тези от нас, които флиртуват (за здраве) имат повишено количество бели кръвни телца в тялото. Те притежават способността да неутрализират вирусите и бактериите. Флиртът безспорно засилва имунната ни система и това е само една от причините да флиртувате за добро настроение и здраве.

Флиртът ще ви направи по-успешни

Когато флиртуваме, дори и съвсем безобидно, циркулацията на кръвта ни моментално се засилва, а усещанията ни стават по-интензивни. Можете да използвате този прилив на адреналин, за да сте по-фокусирани на работното място и да имате повече енергия през деня. Един лек флирт вместо кафе и ще се справяте по-добре на работното място!

Флиртът ще ви накара да оцените връзката си

Здравословният флирт наистина може да ви накара да оцените връзката си и партньора си повече. Например, ще оцените факта, че се прибирате вкъщи при човека, който обичате. И вече няма нужда да се справяте отново с огромната несигурност и типични моменти, характерни за началото на връзките. Вие вече имате онова, от което имате нужда – забавление и стабилност, с човека, който е до вас тук и сега!