frida.bg
предприемачи

Вижте кои са най-известните жени предприемачи

Известните красавици ни вдъхновяват не само със своя стил, красота и талант, но и със своите способности да се затвърдят като едни от най-известните жени предприемачи в света. Те го могат и ни показват, че зад успешния бизнес стои една добра идея, мотивация, дързост и много работа. И най-важното, когато имаш една добра идея трябва да намериш хора, които да повярват в нея и да застанад до теб. Точно така се случва и с известнте красавици, които са превърнали себе си в успешни бизнес дами.

Кои са най-известните и успешни жени предприемачи?
Кейт Хъдзън

Кейт Хъдзън освен прекрасна актриса и майка е и един от основателите на американския онлайн магазин за спортни облекла Fabletics. Компанията е известна с нестандартния си подход за продажби чрез абонамент. Fabletics предлага на своите членове специални спортни облекла, съобразени с индивидуалните модни предпочитания и лайфстайл.

Компанията е основана от Адам Голденбърг, Дон Ръсел и Кейт Хъдзън през 2013 година като през юни 2015 година брандът пуска мъжка серия облекла, а по-късно започват да предлагат рокли и бански костюми. Forbes обявява Fabletics за една от най-бързо разрастващите се компании. Само за три години от пускането й компанията има печалба от над 250 милиона щатски долара.

Джесика Симпсън

Джесика Симпсън притежава модна компания, която печели над 1 билион долара на година. Тя основава The Jessica Simpson Collection през 2006 година като първоначално идеята й е да направи дизайнерска линия обувки в колаборация с Nine West. Успехът на инициативата я подтиква да вземе нещата в свои ръце и да направи своя собствена модна компания.

От първата колекция до 2010 година брандът на Джесика може да бъде намерен в над 650 магазина в Съединените Щати, включително в известните магазини Macy’s и Dillard’s. Компанията й спечелва 750 милиона долара, превръщайки се в най-продаваната модна компания на известна личност.

Джесика Алба

Джесика Алба е съосновател на The Honest Company, предлагаща натурални козметични продукти и продукти за почистване на дома. Компаниията спечелва над 170 милиона долара през 2014 година и е оценена на 1.7 билиона долара през август 2015 година. Джесика Алба споделя, че е била вдъхновена за създаването й от дъщеря си Конър, която е страдала от много заболявания още с раждането си.

Желанито на Джесика е било да има продукти за малки деца, които да бъдат безвредни, без петролни съединеня и изкуствени аромати. Отнемат й три години, за да намери сериозни бизнес партньори, които да повярват в идеята й. И The Honest Company е факт. Започват като много малка компания, произвеждаща само 17 продукта и малко по малко се разрастват като през 2013 година те обявяват 50 милиона долара годишна печалба.

Лоурън Конрад

Лоурън Конрад е известна актриса, писателка и основателка на няколко уебсайта за продажба на дрехи, бижута и аксесоари. Тя се превръща в една от най-известните жени предприемачи и има защо. През 2011г. Джесика основава The Beaty Department заедно със своя личен стилист. Компанията предлага основно козметика за тяло, лице и коса. По-късно Лоурън пуска няколко модни линии, а заедно с това пише и публикува книги за модата, красотата и живота. В момента Лоурън има издадени 9 книги, сред които „The Fame Game”, “Beauty” и „Sweet Little Lies”. Лоурън Конрад притежава онлайн магазините The Little Market и Lauren Conrad. А печалбите й са повече от достатъчни за няколко поколения.

Снимки: БГНЕС