frida.bg
книжки

Майските книжки, които си заслужава да прелистите още днес

Какво по-хубаво от това да седнеш в зелената трева на близкия парк с една-две книжки в ръка, а слънчицето толкова приятно да те гали. За любителите на пролетта, книжките и вдъхновението в писмен вид сме подбрали няколко заглавия, които със сигурност заслужават да прелистите. Ние обичаме съдържателната литература, която те обогатява и те кара да се замислиш за важните неща в живота, за здравето, личностното израстване и любовта. В този ред на мисли заглавията този месец са разнообразни – такива, които ще ви накарат да мечтаете и такива, които ще ви върнат обратно към земята. За всекиму по нещо, и най-вече вдъхновение!

Вижте кои книжки подбрахме този месец:
„Отвъд границите“ от Елизабет Гилбърт

Харесваме Елизабет Гилбърт още от момента, в който прочетохме „Яж, моли се и обичай“ за първи път. Това всъщност е нейният първи роман, който е автобиографичен и описва собствените й търсения. Не случайно притежава таква дълбочина. Всяка следваща книга на Елизабет продължава да е извор на вдъхновение, мъдрост и любов, а „Отвъд границите“ е най-новият й роман, който определено си заслужава да прелистите. В него тя разказва за младият Юстас Конуей, въплъщаващ всички противоречия, находчивост и нарцисизъм на един американец. Разбира се, в романът е описана неговата трансформация по един прекрасен начин, така както само Елизабет Гилбърт може.

Издателство: ПЪТЯТ

„Урания“ от Блага Димитрова

Няма как да пропуснем новото издание на „Урания“ от Блага Димитрова. Той разказва за 18-годишната Урания, която чува глас сякаш от дълбините на океана. Една дума, която се е загнездила в съзнанието й и не й дава покой. В търсене на смисъл Урания преоткрива красотата, благозвучността и цветовете на родния си език, среща първата си любов, която разбърква и пренарежда представите й за света. „Урания“ е сред пролетните книжки, които задължително трябва да прелистите. Тя е един красиво написан и дълбок роман, който ще изпъни пролетта ви с цвят и нежна романтика.

Издателство: Хермес

„Дзен и изкуството да пишеш“ от Рей Бредбъри

Рей Бредбъри е известен из целия свят с книги като „451 градуса по Фаренхайт”, „Смъртта е занимание самотно” и „Вино от глухарчета”. „Дзен и изкуството да пишеш“ е чудесен извор на вдъхновение в моменти на писателски кризи, като насърчава младите писатели да следват своя уникален творчески път. Бредбъри дава практични съвети и насърчава младите писатели да изградят своя индивидуален творески гений. Самият той е самоук и е открил тези техники за насърчаване на креативността чрез проба и грешка. А ние можем само да му се доверим и да грабнем тази невероятна книжка, с която да се научим да изразяваме себе си на белия лист. Ако не за друго, просто за удоволстие!

Издателство: Сиела

 „Можем да сме здрави“ от Д-р Майкъл Грегър и Джийн Стоун

Д-р Майкъл Грегър е лекар и автор на книги и лектор,  ползващ се с международно признание по въпросите на храненето, безопасността на храните и общественото здравеопазване. В „Можем да сме здрави“ ще открийте храните, за които е научно доказано, че предотвратяват и лекуват болести, както и практични съвети, с които да живеем по-здрави и по-дълго. А най-хубавото е, че препоръките му се базират на научен опит, а не на философски размишления. Това е една нова и много добра книга, свързана с науката за храненето!

Издателство: Еуниката

Вижте още:

Вдъхновяващите книги на месец Април ще те накарат да се замислиш

Вдъхновяващи книги, които да прочетете през месец март