frida.bg

Погрижете се за здравето и красотата на вашите гърди

Грижата за нашите гърди е изключително важна. Не само защото те представляват нашата женственост, сексуалност и майчина любов. Но и защото те често се свързват с неприятни симптоми като подуване, болезненост и отпускане. А в най-лошия случай те са застрашени от развитие на доброкачествени или не толкова доброкачествени образувания. Гърдите ни се повлияват от хормоните, а те на свой ред от преживяванията и смените в цикъла. Отслабването и напълняването също се отразяват най-напред върху състоянието на нашите гърди. Могат да се появят стрии, а също така и отпускане на кожата от резки диети. Затова е важно да се грижим за гърдите си с подходящите средства, за да ги пазим здрави, стегнати и да се чувстваме добре … в сутиена си.

Как да се погрижим за нашите гърди?
Хранете се здравословно

Баланираната диета, включваща голямо количество пресни плодове и зеленчуци, достатъчно протеини и здравословни мазнини, витамини и минерали е от основно значение за здравето и самочувствието на нашите гърди. Редуцирайте приема на бяла захар, модифицирани храни и всички продукти със съдържание на маргарин, тъй като те причиняват възпаление в тялото. А това веднага проличава в състоянието на бюста ни. Ако искате да отслабнете опитайте да ограничите калорийния прием много бавно и умерено, тъй като резките диети никак не влияят добре на кожата на гърдите. Тя може стане отпусната и да се появят неприятни стрии.

Движете се

Да, движението е от изключително значение не само за цялостното ни усещане за виталност, но и за нашите гърди. А според нови изследвания физическата активност, дори и започната по-късно в живота на жената, намалява риска от рак на гърдата между 10 и 30 %. Единственото, което ви е нужно са 30 минути движение 4-5 пъти седмично за превенция на гърдите и цялостно чувство за благополучие.

Откажете цигарения дим

Независимо дали пушите много или само от време на време, или прекарвате време в задимени помещение, време е да откажете цигарения дим като цяло. Поглъщането на цигарен дим в каквато и да е форма увеличава риска от рак на гърдата и вреди на здравето ни по много други начини.

Намалете алкохола

Алкохолът също се асоциира с повишен риск от равитие на рак на гърдата. Затова ограничете употребата му до 2-3 питиета седмично.

Използвайте натурална козметика

Все още масовите козметични продукти съдържат твърде много опасни и токсични субстанции като добре известните ни парабени. Според изследвания при анализ на агресивни форми на рак на гърдата – в 99%  от пробите са открити парабени. Те са изключително токсични, а все още са широко използвани в дезодоранти, лосиони за тяло и т.н. Четете етикетите и избирайте натурални продукти, които се грижат за здравето.

Грижете се за лимфната си система

Аюрведа нарича лимфната система „реката на живота”. Цялата ни имунна система е свързана с лимфната система. Течността, наречена лимфа, преминава през цялото ни тяло като унищожава патогените и микрорганизмите, които могат да причинят заболяване. За да подобрите състоянието на лимфната си система правете си редовно дрениращ масаж, масаж с твърди частици (скраб) и сухо изчеткване на тялото като движението трябва винаги да е от краката и ръцете към сърцето.

Проверявайте гърдите си редовно

Правете си редовно нежен масаж на гърдите и проверявайте състоянието им, за да може навреме да откриете новообразувание като киста или някакво изменение. Абсолютно всичко, открито на време се лекува далеч по-лесно. Не пренебрегвайте прегледа на гърдите вкъщи и не се страхувайте да отидете на лекар ако нещо ви съмнява.

Бъдете позитивни и се грижете за здравето на гърдите си!