frida.bg

Кажи „ДА!“ на новите възможности! И промени живота си

Да казваш „ДА!” на новите възможности означава да държиш вратата към промяната отворена. Но защо да го правим? Ако казваме „ДА!” на всяко ново предложение на пътя ни това ще предизвика огромен хаос в живота и графика ни. Също така ако казваме „ДА!” на всяка възможност това определено ще направи така, че да изглеждаме несериозни и не особено отговорни в очите на хората. Как тогава да останем отворени и да правим промени от добре отъпкания път без това да предизвика сериозни конфликти в средата ни?

„Ако някой ти предложи невероятна възможност да направиш нещо и ти не си сигурен дали можеш да се справиш, кажи „ДА!”. И след това се научи как се прави.”

Ричард Брансън

Да казваш „ДА!” е изумително. Толкова често сме уплашени от живота, от провал, от отхвърляне и това ни блокира, защото не знаем какво да очакваме. Но ако казваш „НЕ!” на предложенията, които животът изпречва на пътя ти ти се отказваш от твърде много шансове, които биха променили живота ти за добро. Защото всичко, което предизвиква искрата на любопитството притежава реалния шанс да промени перспективата ни за нещата, а това със сигурност би разширило съзнанието ни.

Но как да сме игурни, че казваме „ДА!” на правилните възможности, които биха променили живота ни в по-хубав и цветен!
Разбери кой си ти днес

Задай си въпросите „Кой съм аз тук и сега?”, „Какво искам от живота?”, „Какво трябва да променя, за да го постигна?”. Но внимавай, не отговаряй машинално, защото вече имаш готов отговор. Замисли се и почувствай нещата с сърцето си. Кой си ти тук и сега? Правилният отговор със сигурност ще предизвика вълнение в корема ти и няма да остане място за съмнение. Просто ще знаеш.

Създай визия за бъдещето си

След като знаеш кой си, какво искаш със сърцето си и си осъзнал пречките, които преграждат пътя ти към тази съвсем вероятна бъдеща реалност е време да създадеш наистина цветна визия на бъдещето си. Как искаш да прекараш следващите 2, 5 или 10 години? Визуализирайте цветно нещата и си представете, че вече сте там. Повярвайте, че това, което копнеете е съвсем вероятно.

Когато имаш отговорите на тези въпроси вече имаш правилните причини, според които да подбереш възможностите. Ако те корелират с твоите виждания, същност и ценности, Не ги пропускай! Те са реален шанс за промяна, която ще направи живота ти изпълнен с щастие и страст!